Laden...

Livestream uitspraak civiele rechtszaak De Goede Herder

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Holland > Nieuws > Livestream uitspraak civiele rechtszaak De Goede Herder
Haarlem, 24 maart 2023

De rechtbank Noord-Holland doet op woensdag 29 maart 2023 om 10.00 uur uitspraak in een civiele rechtszaak tegen twee kerkgenootschappen van De Goede Herder. Vanwege het grote aantal belanghebbenden en belangstellenden dat niet in staat is de uitspraak fysiek te volgen, is een livestream beschikbaar.

In deze rechtszaak stellen negentien vrouwen dat zij tussen 1951 en 1979 dwangarbeid moesten verrichten bij instellingen van de katholieke congregatie van De Goede Herder. De vrouwen stellen hierdoor schade te hebben geleden. Zij vinden dat de kerkgenootschappen onrechtmatig hebben gehandeld en civielrechtelijk aansprakelijk zijn. De Stichting Clara Wichmann komt in deze procedure op voor alle vrouwen die in instellingen van De Goede Herder zijn geplaatst en die niet als eiseres meedoen.

De uitspraak is in de Jansstraat 81 in Haarlem. De uitspraak kan op 29 maart vanaf 10.00 uur worden gevolgd via een videoverbinding. Klik daarvoor op deze link: https://streams.nfgd.nl/uitspraak-civiele-rechtszaak-de-goede-herder

Uitspraken