Laden...

Rechtbank heropent het onderzoek in zaak flatbrand Haarlem

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Holland > Nieuws > Rechtbank heropent het onderzoek in zaak flatbrand Haarlem
Haarlem, 02 februari 2021

De rechtbank Noord-Holland heeft vandaag een tussenvonnis uitgesproken in de strafzaak tegen een 45-jarige man die ervan wordt verdacht dat hij in september 2019 zijn zwangere echtgenote en haar ongeboren kind van het leven heeft beroofd. Daarna zou hij hun flat aan de Rudolf Steinerstraat in Haarlem in brand hebben gestoken. Een grootschalige evacuatie van medebewoners van het flatgebouw volgde. De man heeft steeds ontkend dat hij schuldig is.

Op de zitting, die twee weken geleden werd gehouden, heeft de officier van justitie een gevangenisstraf van 20 jaar tegen de Haarlemmer geëist. Daarna heeft de rechtbank het onderzoek ter terechtzitting gesloten. Een week na de zitting heeft de officier van justitie laten weten dat er nieuwe informatie aan het licht is gekomen. Dat heeft te maken met de mobiele telefoons van de man, die in beslag zijn genomen maar tot nu toe niet konden worden gekraakt. De man heeft steeds gevraagd om teruggave van de telefoons, omdat er volgens hem ontlastende informatie op te vinden was. Zijn toegangscode wilde hij echter niet geven.

De officier van justitie heeft aan de rechtbank meegedeeld dat het de politie na de zitting alsnog is gelukt de telefoons te kraken. Zij denkt dat de gegevens in de telefoons van belang kunnen zijn voor de strafzaak en wil tijd om nader onderzoek naar deze gegevens te laten verrichten. De officier van justitie heeft de rechtbank daarom gevraagd het onderzoek in de zaak te heropenen. De advocaat van de man heeft zich daartegen verzet.

In het tussenvonnis heeft de rechtbank overwogen dat uit de berichtgeving van de officier van justitie blijkt dat het onderzoek ter terechtzitting niet volledig is geweest. De rechtbank heeft daarom het onderzoek heropend. De zaak gaat over maximaal 3 maanden verder.    

Uitspraken