De verdachte heeft opzettelijk haar pleegdochter mishandeld door haar nodeloos een zwaar medicijn toe te dienen en daarmee ziek te maken. De verdachte moest als pleegmoeder juist geborgenheid en veiligheid bieden, maar heeft haar pleegdochter om onbekend gebleven redenen zware medicatie toegediend. De rechtbank rekent het de verdachte zeer zwaar aan dat zij hierdoor het vertrouwen en de gezondheid van haar pleegdochter heeft geschaad. De rechtbank stelt vast dat de verdachte geen enkele verantwoordelijkheid heeft genomen voor haar daden en constant met nieuwe, wisselende verklaringen komt.
De verdachte heeft zich daarnaast schuldig gemaakt aan langdurige en structurele diefstal door contante geldopnamen, overboekingen en betalingen van de bankrekening van een bejaarde vrouw. Aangeefster was toen zij aangifte deed 82 jaar en weduwe. De verdachte kwam al jaren bij haar aan huis. Ze hadden een vriendschappelijke band met elkaar en de aangeefster vertrouwde de verdachte volledig. De verdachte heeft hiervan misbruik gemaakt door stelselmatig het geld van de bankrekening van aangeefster te gebruiken voor het onderhouden van haar eigen levensstijl. De buurvrouw is door de betalingsachterstanden zelf in grote financiële problemen gekomen. Ook acht de rechtbank de oplichting van de bakkerij bewezen.
De rechtbank legt een gevangenisstraf van dertig maanden op, waarvan zes maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 5 jaar, omdat er een grote kans is dat de verdachte weer een vergelijkbaar misdrijf zal begaan. De door de rechtbank op te leggen straf is hoger dan de door de officier van justitie geëiste anderhalf jaar. Dit doet de rechtbank met oog op de ernst van de bewezen verklaarde feiten, het structurele manipulatieve handelen van de verdachte en de ernstige gevolgen die dit handelen op haar slachtoffers heeft gehad. Ook moet de verdachte het bewezenverklaarde geldbedrag aan de buurvrouw terugbetalen, moet zij een immateriële schadevergoeding aan haar pleegdochter betalen en is een contactverbod opgelegd.