Laden...

Verdachte van dodelijk ongeval op A4 bij Hoofddorp krijgt rijbewijs nog niet terug

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Holland > Nieuws > Verdachte van dodelijk ongeval op A4 bij Hoofddorp krijgt rijbewijs nog niet terug
Alkmaar, 21 april 2022

Bij de rechtbank Noord-Holland vond vandaag een eerste zitting plaats in de zaak van de 26-jarige voetballer die wordt verdacht van het veroorzaken van een zwaar ongeval. Als gevolg van dit ongeval is een 4-jarig jongetje overleden. Het ongeval vond plaats op de A4 bij Hoofddorp op 14 november 2021. De verdachte wordt ervan beschuldigd dat hij ten tijde van de aanrijding onder invloed was van alcohol en dat hij de maximumsnelheid aanzienlijk heeft overschreden.

Rijbewijs

Het rijbewijs van de verdachte is op de dag van het ongeval ingevorderd. De officier van justitie heeft op dat moment beslist om het rijbewijs voor 12 maanden in te houden. De verdachte was sindsdien nog niet voor de rechter geweest. In de wet staat dat het onderzoek van de zaak op de zitting in zo'n geval binnen zes maanden moet aanvangen, anders moet het rijbewijs worden teruggegeven. Namens de verdachte is geen verzoek om teruggave gedaan. Gelet op de ernst van de verdenking en het belang van de verkeersveiligheid, stemt de rechtbank ermee in dat de officier van justitie het rijbewijs nog inhoudt.

De zaak is op zitting verder niet inhoudelijk behandeld. Er is nog geen datum bekend wanneer de zaak wel inhoudelijk behandeld zal worden.

Uitspraken