Laden...

Verkoper Camping Ursemmerplas mocht koopovereenkomst ontbinden

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Holland > Nieuws > Verkoper Camping Ursemmerplas mocht koopovereenkomst ontbinden
Haarlem, 27 september 2023

Verkoper Makkum Vastgoed mocht de koopovereenkomst van Camping Ursemmerplas met koper Limbutex ontbinden. Zo oordeelt de rechtbank Noord-Holland. Limbutex heeft daarom ook geen recht op schadevergoeding.

De overeenkomst

In januari 2021 sloten Makkum Vastgoed en Limbutex een koopovereenkomst af. Limbutex zou Camping Ursemmerplas (ook wel Ursemmerhof genoemd) uiterlijk 31 maart 2021 overnemen voor 26,5 miljoen euro. In maart 2021 werd de overeenkomst aangepast, waarbij het bedrag werd verlaagd naar 16 miljoen euro en de overdrachtsdatum werd verlengd tot 30 april 2021.Makkum Vastgoed vroeg na het verstrijken van de overdrachtsdatum herhaaldelijk wanneer Limbutex de camping zou overnemen. Daar gaf Limbutex geen antwoord op, ook niet toen Makkum Vastgoed de koper in oktober 2021 had gesommeerd binnen veertien dagen de camping over te nemen.

In november 2021 heeft Makkum Vastgoed de koopovereenkomst met Limbutex ontbonden en de camping verkocht aan SchermerBuiten.

Limbutex spande een rechtszaak aan tegen de verkoper, omdat Makkum Vastgoed zich niet aan de koopovereenkomst heeft gehouden en de overeenkomst ten onrechte heeft ontbonden. Hierdoor heeft Limbutex schade geleden. Volgens Makkum Vastgoed weigerde Limbutex juist de camping over te nemen, door steeds aanvullende eisen te stellen en geen overdrachtsdatum te noemen.

Oordeel rechtbank

De rechtbank oordeelt dat Makkum Vastgoed na het verstrijken van de uiterste verkooptermijn de koopovereenkomst met Limbutex mocht ontbinden. Limbutex heeft de camping niet tijdig overgenomen en zich daardoor niet aan de overeenkomst gehouden. Limbutex heeft dan ook geen recht op de gevraagde schadevergoeding. Makkum Vastgoed mocht de onderhandelingen met Limbutex afbreken en de camping daarna verkopen aan de nieuwe eigenaar, SchermerBuiten.

Uitspraken