Laden...

Veroordelingen voor witwassen en heling in Wormerveers garagebedrijf

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Holland > Nieuws > Veroordelingen voor witwassen en heling in Wormerveers garagebedrijf
Alkmaar, 19 april 2018
De rechtbank heeft een garagehouder, diens broer en een in dienst zijnde monteur tot gevangenisstraffen veroordeeld wegens het medeplegen van witwassen van een zeer groot geldbedrag en het medeplegen van heling en daarvan een gewoonte maken van een auto en auto-onderdelen.

3,3 miljoen euro

In het Wormerveerse garagebedrijf van een van hen is op 13 juni 2017 een contant geldbedrag van 3,3 miljoen euro aangetroffen. Het geld was grotendeels verpakt in boterhamzakjes en was verstopt in een koelbox, toiletruimte, personenauto, autobanden en in een boodschappentas. De rechtbank heeft vastgesteld dat het geld vermoedelijk van criminele herkomst is. Bij de doorzoeking van het garagebedrijf werden ook een gestolen Mini Cooper en diverse gestolen auto-onderdelen aangetroffen.

Celstraffen

De garagehouder heeft een gevangenisstraf opgelegd gekregen van 48 maanden. Hij is daarnaast ook veroordeeld voor het mishandelen van een agent. De broer, eveneens werkzaam in het garagebedrijf, is voor zijn aandeel in het witwassen en de gewoonteheling veroordeeld en heeft een gevangenisstraf van 30 maanden, waarvan 10 maanden voorwaardelijk, opgelegd gekregen. De monteur, die bij afzonderlijk vonnis ook nog voor een ander geval van witwassen is veroordeeld, kreeg ook een gevangenisstraf van 30 maanden, waarvan 10 maanden voorwaardelijk opgelegd. Ook het garagebedrijf zelf, een besloten vennootschap, is veroordeeld, wegens medeplegen van gewoonteheling, tot een geldboete van 20.000 euro. De bv is vrijgesproken van het witwassen. De inbeslaggenomen ruim 3 miljoen euro is, op een relatief klein deel na, door de rechtbank verbeurd verklaard.

Uitspraken