Laden...

Vijf jaar gevangenisstraf voor man die partner neerstak in Alkmaar

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Holland > Nieuws > Vijf jaar gevangenisstraf voor man die partner neerstak in Alkmaar
Alkmaar, 25 november 2021

De rechtbank Noord-Holland heeft een 33-jarige man veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar voor het neersteken van een vrouw met wie hij toen een relatie had. Dat gebeurde op 12 mei dit jaar in Alkmaar. De vrouw raakte ernstig gewond. Het incident gebeurde in het bijzijn van hun twee zeer jonge kinderen.

Steekincident

De verdachte en de vrouw hadden langere tijd problemen in hun relatie. De verdachte is zijn partner na een ruzie onverhoeds te lijf gegaan met een mes. Ze bevond zich toen in bed met hun twee zeer jonge kinderen die lagen te slapen. Hij heeft haar een potentieel dodelijk letsel toegebracht in haar gezicht, hals en borst. De vrouw liep onder meer een slagaderlijke bloeding op. Vervolgens heeft de verdachte haar keel dichtgeknepen.

De kinderen werden wakker toen de vrouw zich tegen de verdachte verweerde. Ze hebben hun moeder horen schreeuwen en zwaargewond en bloedend op het bed gezien. Zij lagen nog bij haar in bed toen de politie de kamer binnenkwam. De kinderen zullen naar verwachting nog jarenlang geestelijke gevolgen ondervinden.

Oordeel rechtbank

De rechtbank vindt bewezen dat de verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan een poging tot doodslag. De rechtbank rekent het de verdachte zeer aan dat hij kennelijk tegen de achtergrond van relatieproblemen heeft geprobeerd op deze wijze de vrouw te doden in het bijzijn van hun kinderen. Ze zullen moeten leren leven met het besef dat hun vader op een gruwelijke wijze heeft geprobeerd hun moeder te doden. Het slachtoffer zelf heeft doodsangsten moeten uitstaan. Zij ondervindt nog dagelijks de gevolgen van het handelen van de verdachte.

Naast de celstraf legt de rechtbank de verdachte ook een contactverbod op met het slachtoffer voor vijf jaar en moet hij de verdachte een schadevergoeding betalen van bijna 7.400 euro.

Uitspraken