Laden...

Gerechtsgebouw Alkmaar van binnen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbanken > Rechtbank Noord-Holland > Gerechtsgebouw Alkmaar van binnen

 

Welkom bij rechtbank Noord-Holland, locatie Alkmaar

Hieronder wordt kort beschreven wat u bij uw bezoek aan rechtbank Noord-Holland, locatie Alkmaar kunt verwachten.

  • Bij binnenkomst meldt u zich eerst bij de portiersloge aan de rechterkant. Op verzoek dient u hier een legitimatie te kunnen tonen.
  • Links van de portiersloge bevindt zich de veiligheidscontrole, waar uw tas en kleding worden gecontroleerd voor de veiligheid van iedereen in het gebouw. Dit gebeurt aan de hand van deze huisregels. Net zoals dat op luchthavens gebeurt, is er een scanapparaat voor bagage en een personen-detectiepoortje. Op aanwijzing van een beveiligingsmedewerker moet u uw tas en andere losse spullen in een bakje doen. Ook alle voorwerpen die metalen onderdelen hebben, moeten in een bakje (zoals laptops, mobiele telefoons en sleutels). Deze bakjes gaan daarna op een lopende band door de scanner. Uzelf moet door een detectiepoortje dat links van het scanapparaat staat. Na het poortje kunt u uw spullen weer van de band halen.
  • Na de veiligheidscontrole gaat u door de schuifdeur verder naar binnen. Hier vindt u links tegenover u de bodebalie en rechts tegenover u de informatiebalie.
  • Bij de informatiebalie kunt u terecht voor het ophalen van documenten of voor, bijvoorbeeld, het geldig laten maken van documenten voor het buitenland.
  • Bij de bodebalie dient u zich te melden als u een zitting heeft of er een wilt bijwonen. De bode vertelt u in welke zaal/ruimte u op de eerste verdieping moet zijn.
  • Voor gratis koffie of thee kunt u terecht bij de koffieautomaat die links naast de bodebalie is te vinden.
  • Als u voorbij de koffieautomaat loopt, kunt u na ongeveer 50 meter met de trap (links) of lift (rechts) naar de eerste verdieping. Als u met de lift gaat, moet u daarna naar rechts. Na 15 meter lopen vindt u weer een bodebalie. Als u met de trap gaat, loopt u eerst 10 meter rechtdoor en gaat u daarna linksaf. Na 5 meter, met aan uw linkerhand een zitje, vindt u de bodebalie. Rechts van deze bodebalie bevindt zich een koffieautomaat.
  • De bode geeft precies aan waar de zittingszaal is, wanneer de zaak start en waar u kunt wachten. Een andere bode wijst u, als het zover is, uw plaats in de zittingszaal.