Laden...

Gerechtsgebouw Haarlem, locatie Appelaar van binnen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbanken > Rechtbank Noord-Holland > Gerechtsgebouw Haarlem, locatie Appelaar van binnen

 

Welkom bij rechtbank Noord-Holland, locatie Haarlem, De Appelaar

Hieronder wordt kort beschreven wat u bij uw bezoek aan rechtbank Noord-Holland, locatie Haarlem, De Appelaar kunt verwachten.

  • Bij binnenkomst van het gebouw, bevindt zich links meteen de veiligheidscontrole, waar uw tas en kleding worden gecontroleerd voor de veiligheid van iedereen in het gebouw (onveilige objecten worden in beslag genomen). Dit gebeurt aan de hand van deze huisregels. Net zoals dat op luchthavens gebeurt, is er een scanapparaat voor bagage en een personen-detectiepoortje. Op aanwijzing van een beveiligingsmedewerker moet u uw tas en andere losse spullen in een bakje doen. Ook alle voorwerpen die metalen onderdelen hebben, moeten in een bakje (zoals laptops, mobiele telefoons en sleutels). Deze bakjes gaan daarna op een lopende band door de scanner. Uzelf moet door een detectiepoortje dat links van het scanapparaat staat. Na het poortje kunt u uw spullen weer van de band halen.
  • Na de veiligheidscontrole bevindt zich recht voor u de portiersloge. Hier dient u zich aan te melden. Op verzoek dient u hier een legitimatie te kunnen tonen.
  • Als u zich heeft aangemeld bij de portiersloge, gaat u door de draaideur. Meteen aan uw rechterhand bevindt zich de informatiebalie en aan uw linkerhand bevindt zich de trap naar de eerste verdieping.
  • Als u de trap neemt, komt u op de eerste verdieping uit bij een bodebalie, met links en rechts ervan zittingszalen en -ruimten. De trap gaat overigens verder naar de tweede verdieping.
  • Op de begane grond bevindt zich rechts van de trap ook een bodebalie en tevens een aantal zittingszalen. Voorbij de bodebalie is de perskamer. Hier kunt u ook de lift naar de eerste en tweede verdieping nemen.
  • Heeft u een zitting of wilt u een zitting bijwonen, dan dient u zich bij een bodebalie aan te melden. De bode vertelt u in welke zaal/ruimte u precies moet zijn. Elke zittingszaal heeft een wachtruimte. De bode geeft aan wanneer de zaak start en wijst u, als het zover is, uw plaats in de zittingszaal.
  • Op de tweede etage vindt zich de advocatenkamer.