Laden...

Gerechtsgebouw Haarlemmermeer van binnen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbanken > Rechtbank Noord-Holland > Gerechtsgebouw Haarlemmermeer van binnen

 

Welkom bij rechtbank Noord-Holland, locatie Haarlemmermeer, Justitieel Complex Schiphol

Hieronder wordt kort beschreven wat u bij uw bezoek aan rechtbank Noord-Holland, locatie Haarlemmermeer, Justitieel Complex Schiphol kunt verwachten.

  • Na binnenkomst van de ruimte waar de rechtbank zich bevindt, is er meteen een veiligheidscontrole. Uw tas en kleding worden gecontroleerd voor de veiligheid van iedereen in het gebouw. Dit gebeurt aan de hand van deze huisregels. Net zoals dat op luchthavens gebeurt, is er een scanapparaat voor bagage en een personen-detectiepoortje. Op aanwijzing van een beveiligingsmedewerker moet u uw tas en andere losse spullen in een bakje doen. Ook alle voorwerpen die metalen onderdelen hebben, moeten in een bakje (zoals laptops, mobiele telefoons en sleutels). Deze bakjes gaan daarna op een lopende band door de scanner. Uzelf moet door een detectiepoortje dat links van het scanapparaat staat. Na het poortje kunt u uw spullen weer van de band halen.
  • Na de veiligheidscontrole gaat u door een deur. Hierna vindt u aan uw rechterhand de bodebalie.
  • Bij de bodebalie dient u zich te melden als u een zitting heeft of er een wilt bijwonen. De bode vertelt u in welke zaal/ruimte u moet zijn.
  • Voor de bodebalie bevindt zich een zitje met tien stoelen.
  • Voor gratis koffie of thee kunt u terecht bij de koffieautomaat die achter het zitje te vinden is.
  • Aan beide kanten van de bodebalie bevinden zich toiletten.
  • Als u met uw rug naar de bodebalie staat, vindt u de zittingszalen en -ruimtes rechtsvooraan in de gang.