Laden...

18-jarige verdachte veroordeeld voor overval op bejaarde vrouw

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > 18-jarige verdachte veroordeeld voor overval op bejaarde vrouw
Groningen, 21 mei 2019

De Rechtbank Noord Nederland, locatie Groningen, heeft een 18-jarige verdachte veroordeeld voor diefstal met geweld. De jongen overviel een 83-jarige vrouw die daarbij ten val kwam.

Overval voor portemonnee

De verdachte achtervolgde een 83-jarige vrouw die met haar rollator van de supermarkt onderweg naar huis was. Daar duwde hij haar met enkel oog voor haar portemonnee omver. Zij kwam daarbij ten val. De rechtbank neemt het verdachte kwalijk dat hij bewust heeft gekozen voor een kwetsbaar slachtoffer die zich moeilijk kan verweren en dus een makkelijk doelwit is.

Jeugddetentie en bijzondere voorwaarden

De rechtbank legt aan verdachte jeugddetentie op voor de duur van 100 dagen, waarvan 87 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaren en met aftrek van het voorarrest. Ook legt zij bijzondere voorwaarden op, te weten (onder meer) meldplicht bij de reclassering, ambulante behandeling bij de AFPN en begeleid wonen. Daarnaast legt zij op een taakstraf voor de duur van 150 uren.

Uitspraken