Rechtbank Noord-Nederland

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Noord-Nederland
Uitsnede gebouw rechtbank Noord-Nederland

Bezoekadres

Bezoekadres
Brinkstraat 4, 9401 HZ Assen
Guyotplein 1, 9712 NX Groningen
Zaailand 102, 8911 BN Leeuwarden
> Routebeschrijvingen

Telefoonnummer
088 - 361 4444

Openingstijden
Maandag-vrijdag: 8.30-17.00 uur

Bezoekinformatie
> Bezoekinformatie

U heeft een klacht
> Klachtenbureau

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Noord-Holland 

 

Over de rechtbank

De rechtbank Noord-Nederland bestaat uit de locaties Assen, Groningen en Leeuwarden. Op deze locaties wordt recht gesproken in eerste aanleg. Dit betekent dat de rechtbank de eerste instantie is die een juridisch oordeel over een zaak of conflict geeft. Daarna kan een procespartij in hoger beroep gaan.

Bij rechtbank Noord-Nederland werken ongeveer 130 rechters en 530 andere medewerkers in vaste dienst.

 

Afbeelding toevoegen Locatie Assen

 

Afbeelding toevoegen Locatie Leeuwarden

 

Afbeelding toevoegen Locatie Groningen

 

 

 


 

Zittingen

Zittingroosters

Rechtbank Noord-Nederland houdt zittingen op alle werkdagen. Deze vinden plaats op de drie locaties vanaf 9.00 uur. Het overzicht van zittingen geeft u meer informatie.

Zitting bijwonen

De meeste zittingen zijn openbaar en kunt u bijwonen. Voor groepen geldt dat zij zich vooraf moeten aanmelden.

Regels en procedures

Rechtbank Noord-Nederland hanteert de landelijke regelingen en procedures. Daarnaast kent de rechtbank aanvullende lokale regels en procedures.

 


 

Nieuwsberichten rechtbank Noord-Nederland  Nieuwsberichten rechtbank Noord-Nederland

 

 

Acht jaar gevangenisstraf voor Jumbo-afperser 30-6-2016 22:00:00 Op vrijdag 1 juli 2016 heeft de rechtbank Noord-Nederland in Groningen een 51-jarige man veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf. De verdachte wordt veroordeeld voor poging tot afpersing, meermalen gepleegd, voor het teweegbrengen van een ontploffing en voor twee pogingen tot en het opzettelijk teweegbrengen van een ontploffing, terwijl daarvan in alle drie situaties gemeen gevaar voor goederen en levensgevaar of gevaar voor zwaar lichamelijk letsel te duchten was.
Herziening exploitatievergunning horecaonderneming gemeente Emmen30-6-2016 22:00:00 Op woensdag 29 juni 2016 heeft rechtbank Noord-Nederland uitspraak gedaan in een zaak over een door de burgemeester van Emmen verleende exploitatievergunning voor een horecaonderneming. Omwonenden zijn het daarmee niet eens omdat zij vinden dat de horecaonderneming op deze plek, in een winkelcentrum, niet past in de regels van het bestemmingsplan . De rechtbank heeft dit besluit van de burgemeester van Emmen vernietigd.
Opleggen disciplinaire straf van ontslag wegens ernstig plichtsverzuim29-6-2016 22:00:00 Op 30 juni 2016 heeft de rechtbank Noord-Nederland bepaald dat de Politieacademie een beleidsadviseur de disciplinaire straf van ontslag wegens ernstig plichtsverzuim mocht opleggen. De Politieacademie heeft de beleidsadviseur mogen ontslaan, omdat zij ten onrechte niet had gemeld dat zij, in strijd met de regels, voor een recherchebureau werkzaam was en omdat zij eerst had ontkend betrokken te zijn bij dit bureau.

Vraag en antwoord

Wie kan ik benaderen met een vraag over mijn rechtszaak?

U kunt hiervoor contact opnemen met de afdeling waar uw rechtszaak in behandeling is.

Zijn er ruimtes waar ik met mijn advocaat kan overleggen?

Op alle locaties zijn ruimtes aanwezig waar u met uw advocaat kunt overleggen. Wilt u hiervan gebruik maken, dan kunt u dit aangeven bij de balie.

Mag ik mensen meenemen in de rechtszaal?

De meeste zittingen zijn openbaar en toegankelijk voor publiek. U kunt dus mensen meenemen naar de rechtszaal. Zij dienen plaats te nemen op de publieke tribune. Bij sommige zaken worden alleen de direct belanghebbenden in de zaal toegelaten.