Rechtbank Noord-Nederland

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Noord-Nederland

Contact

Bezoekadres Assen
Brinkstraat 4
9401 HZ Assen

Bezoekadres Groningen
Guyotplein 1
9712 NX Groningen

Bezoekadres Leeuwarden
Zaailand 102
8911 BN Leeuwarden


Openingstijden

Maandag-vrijdag: 8.30-17.00 uur

Telefoon
088 361 4444

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Noord-Holland 

 

Praktisch

Zittingen
Er zijn dagelijks zittingen voor alle rechtsgebieden. De meeste zittingen zijn openbaar.


Regels en procedures


Pers

Nieuwsberichten rechtbank Noord-Nederland  Nieuwsberichten rechtbank Noord-Nederland

 

 

Eigenaar appartement vrijgesproken van dood door schuld24-7-2017 22:00:00<p>De rechtbank in Leeuwarden heeft de eigenaar van een appartement in de binnenstad van Leeuwarden vrijgesproken van dood door schuld. </p>
Theatervoorstellingen Pauperparadijs niet stilgelegd4-7-2017 22:00:00De voorzieningenrechter in Groningen ziet geen reden om de theatervoorstelling van het Pauperparadijs in Veenhuizen stil te leggen. De gemeente Noordenveld, waar Veenhuizen onder valt, mocht de benodigde evenementenvergunning en omgevingsvergunning verlenen.
“In een samenleving moet zichtbaar zijn dat grensoverschrijdend gedrag wordt bestraft”28-6-2017 22:00:00<p>‘Is de rechtstaat er voor de burger?’ Met deze prikkelende vraag uit een recent onderzoeksrapport begint rechtbankpresident Maria van de Schepop haar installatietoespraak op donderdag 29 juni 2017 in de Nieuwe Kerk in Groningen. Vervolgens schetst zij haar toehoorders hoe de rechtbank Noord-Nederland initiatieven ontplooit om mee te bewegen met de veranderende behoeftes van rechtzoekenden. </p>

Vraag en antwoord

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, of wilt u persoonlijk advies? Inhoudelijk kan de rechtbank niet op uw persoonlijke (juridische) vraag ingaan. U kunt wel op werkdagen terecht bij de Centrale Balie.

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij de Centrale Balie van de rechtbank Noord-Nederland.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.