Rechtbank Noord-Nederland

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Noord-Nederland
Uitsnede gebouw rechtbank Noord-Nederland

Bezoekadres

Bezoekadres
Brinkstraat 4, 9401 HZ Assen
Guyotplein 1, 9712 NX Groningen
Zaailand 102, 8911 BN Leeuwarden
> Routebeschrijvingen

Telefoonnummer
088 - 361 4444

Openingstijden
Maandag-vrijdag: 8.30-17.00 uur

Bezoekinformatie
> Bezoekinformatie

U heeft een klacht
> Klachtenbureau

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Noord-Holland 

 

Over de rechtbank

De rechtbank Noord-Nederland bestaat uit de locaties Assen, Groningen en Leeuwarden. Op deze locaties wordt recht gesproken in eerste aanleg. Dit betekent dat de rechtbank de eerste instantie is die een juridisch oordeel over een zaak of conflict geeft. Daarna kan een procespartij in hoger beroep gaan.

Bij rechtbank Noord-Nederland werken ongeveer 130 rechters en 530 andere medewerkers in vaste dienst.

 

Rechtbank Noord-Nederland, locatie Assen Locatie Assen

 

Rechtbank Noord-Nederland, locatie Leeuwarden Locatie Leeuwarden

 

Rechtbank Noord-Nederland, locatie Groningen Locatie Groningen

 

 


Zittingen

Zittingroosters

Rechtbank Noord-Nederland houdt zittingen op alle werkdagen. Deze vinden plaats op de drie locaties vanaf 9.00 uur. Het overzicht van zittingen geeft u meer informatie.

Zitting bijwonen

De meeste zittingen zijn openbaar en kunt u bijwonen. Voor groepen geldt dat zij zich vooraf moeten aanmelden.

Regels en procedures

Rechtbank Noord-Nederland hanteert de landelijke regelingen en procedures. Daarnaast kent de rechtbank aanvullende lokale regels en procedures.

De Spreekuurrechter

De rechtbank Noord-Nederland start op 1 oktober 2016 met een proef met rechtszaken waarin burgers en bedrijven snel op het spreekuur van de rechter kunnen komen.

 

Nieuwsberichten rechtbank Noord-Nederland  Nieuwsberichten rechtbank Noord-Nederland

 

 

Geen getuigenverhoren inzake televisieserie “De Maatschap”2-10-2016 22:00:00 Op maandag 3 oktober 2016 heeft de rechtbank Noord-Nederland in Groningen besloten dat er geen getuigen meer worden gehoord inzake het uitzenden van de televisieserie “De Maatschap”.
Spreekuurrechter niet in strijd met Advocatenwet28-9-2016 22:00:00 In de Leeuwarder Courant van vandaag is Rob Geene van de Orde van Advocaten in het arrondissement Noord-Nederland onvolledig geciteerd. Het betreft de tekst waarin wordt gezegd dat de regels rond de invoering van de spreekuurrechter in strijd zijn met de Advocatenwet. Deze conclusie is in het bericht van de Leeuwarder Courant/Dagblad van het Noorden/RTV Drenthe helaas onvolledig weergegeven.
Op de rol: ‘Rood-zwart was bingo, blauw-geel mocht doorrijden’25-9-2016 22:00:00Feie heeft zich ernstig misdragen nadat Cambuur van Feyenoord verloor. 'Oerstom' noemt hij zijn wangedrag zelf, maar welke straf past erbij? SC Cambuur lijdt op 16 augustus 2015 thuis een smadelijke nederlaag tegen Feyenoord. Een doelpunt wordt afgekeurd en de Rotterdammers krijgen een onterechte strafschop. Ook voetballiefhebber Lieme Wijma (politierechter in Leeuwarden) vindt dat Cambuur ten onterechte heeft verloren, maar ja, de bal is nu eenmaal rond. Er zijn ook ‘fans’ die menen hun ontsteltenis te moeten botvieren op de naar Leeuwarden overgekomen Feyenoordaanhang. Cambuur geeft daarop stadionverboden aan hardcore fans uit de vakken 13, 14 en 15 en de KNVB deelt boetes uit. Een jaar later zitten de voetbalvandalen in zaal A van het gerechtsgebouw in Leeuwarden. Bij politierechter Lieme Wijma, die afgelopen maandagavond nog op de tribune zat bij Cambuur - De Graafschap.

Vraag en antwoord

Wie kan ik benaderen met een vraag over mijn rechtszaak?

U kunt hiervoor contact opnemen met de afdeling waar uw rechtszaak in behandeling is.

Zijn er ruimtes waar ik met mijn advocaat kan overleggen?

Op alle locaties zijn ruimtes aanwezig waar u met uw advocaat kunt overleggen. Wilt u hiervan gebruik maken, dan kunt u dit aangeven bij de balie.

Mag ik mensen meenemen in de rechtszaal?

De meeste zittingen zijn openbaar en toegankelijk voor publiek. U kunt dus mensen meenemen naar de rechtszaal. Zij dienen plaats te nemen op de publieke tribune. Bij sommige zaken worden alleen de direct belanghebbenden in de zaal toegelaten.