Rechtbank Noord-Nederland

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Noord-Nederland
Uitsnede gebouw rechtbank Noord-Nederland

Bezoekadres

Bezoekadres
Brinkstraat 4, 9401 HZ Assen
Guyotplein 1, 9712 NX Groningen
Zaailand 102, 8911 BN Leeuwarden
> Routebeschrijvingen

Telefoonnummer
088 - 361 4444

Openingstijden
Maandag-vrijdag: 8.30-17.00 uur

Bezoekinformatie
> Bezoekinformatie

U heeft een klacht
> Klachtenbureau

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Noord-Holland 

 

Over de rechtbank

De rechtbank Noord-Nederland bestaat uit de locaties Assen, Groningen en Leeuwarden. Op deze locaties wordt recht gesproken in eerste aanleg. Dit betekent dat de rechtbank de eerste instantie is die een juridisch oordeel over een zaak of conflict geeft. Daarna kan een procespartij in hoger beroep gaan.

Bij rechtbank Noord-Nederland werken ongeveer 130 rechters en 530 andere medewerkers in vaste dienst.

 

Rechtbank Noord-Nederland, locatie Assen Locatie Assen

 

Rechtbank Noord-Nederland, locatie Leeuwarden Locatie Leeuwarden

 

Rechtbank Noord-Nederland, locatie Groningen Locatie Groningen

 

 


Zittingen

Zittingroosters

Rechtbank Noord-Nederland houdt zittingen op alle werkdagen. Deze vinden plaats op de drie locaties vanaf 9.00 uur. Het overzicht van zittingen geeft u meer informatie.

Zitting bijwonen

De meeste zittingen zijn openbaar en kunt u bijwonen. Voor groepen geldt dat zij zich vooraf moeten aanmelden.

Regels en procedures

Rechtbank Noord-Nederland hanteert de landelijke regelingen en procedures. Daarnaast kent de rechtbank aanvullende lokale regels en procedures.

De Spreekuurrechter

De rechtbank Noord-Nederland start op 1 oktober 2016 met een proef met rechtszaken waarin burgers en bedrijven snel op het spreekuur van de rechter kunnen komen.

 

Nieuwsberichten rechtbank Noord-Nederland  Nieuwsberichten rechtbank Noord-Nederland

 

 

Informatie rechtszaak NAM vergoeding (immateriële) schade 17-11-2016 23:00:00<p>Op dinsdag 22 november 2016 vindt bij de rechtbank Noord-Nederland, locatie Assen, het pleidooi plaats in de zaak tussen 127 eisers, de NAM en de Nederlandse Staat (gedaagden). De zitting start om 09.30 uur en duurt naar verwachting de gehele dag. De zitting wordt live uitgezonden door RTV Noord via internet</p>
Vacature voorzitter gerechtsbestuur rechtbank Noord-Nederland opengesteld10-11-2016 23:00:00<p>De rechtbank Noord-Nederland is op zoek naar een nieuwe voorzitter van het gerechtsbestuur. Die functie is vacant per 1 augustus 2016. Deze week heeft de Raad voor de rechtspraak de vacature van voorzitter van het gerechtsbestuur bij de rechtbank Noord-Nederland opengesteld. </p>
Publieksacademie voor de Rechtspraak met als thema Erfrecht31-10-2016 23:00:00<p>Over je eigen overlijden denk je liever niet te vaak na, maar is het niet belangrijk om toch het een en ander geregeld te hebben? Wat laat je achter en hoe zit het met een erfenis? Kun je je kind onterven? Moet je alle schulden van een erfenis zelf betalen? En hoe zit het met erfbelasting? Dit zijn vragen die aan bod komen tijdens de Publieksacademie voor de Rechtspraak op woensdag 9 november 2016.</p>

Vraag en antwoord

Wie kan ik benaderen met een vraag over mijn rechtszaak?

U kunt hiervoor contact opnemen met de afdeling waar uw rechtszaak in behandeling is.

Zijn er ruimtes waar ik met mijn advocaat kan overleggen?

Op alle locaties zijn ruimtes aanwezig waar u met uw advocaat kunt overleggen. Wilt u hiervan gebruik maken, dan kunt u dit aangeven bij de balie.

Mag ik mensen meenemen in de rechtszaal?

De meeste zittingen zijn openbaar en toegankelijk voor publiek. U kunt dus mensen meenemen naar de rechtszaal. Zij dienen plaats te nemen op de publieke tribune. Bij sommige zaken worden alleen de direct belanghebbenden in de zaal toegelaten.