Laden...

Rechtbank Noord-Nederland

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Noord-Nederland

In verband met het coronavirus is de werkwijze van de Rechtspraak aangepast. Ondanks de moeilijke situatie laat de Rechtspraak zoveel mogelijk zaken wel doorgaan.


Het coronavirus, wat betekent dit voor de rechtbank Noord-Nederland?

 

Contact met de rechtbank

Onze gerechtsgebouwen zijn beperkt toegankelijk. Procespartijen worden beperkt toegelaten als er bij uitzondering toch een fysieke zitting plaatsvindt.

Publiek is beperkt welkom vanaf 17 augustus. Hier leest u hoe u zich kunt aanmelden.

Centrale Informatiebalie

Vanaf 2 juni zijn de (centrale) informatiebalies van de rechtbank weer open. Wel blijft het dringende advies om bezoek aan onze gerechtsgebouwen zoveel mogelijk te beperken om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. 
Lees hoe wij u van dienst zijn.

Gaat mijn zaak door?

Vanaf 11 mei 2020 behandelt de rechtbank Noord-Nederland weer meer zaken in fysieke aanwezigheid van verdachten en procespartijen. Zaken die schriftelijk of via tele(fonisch)horen of skype kunnen worden behandeld, doen we voorlopig nog steeds op die wijze af.
Hier vindt u meer informatie over onze werkwijze tijdens de coronaperiode.

Heeft u vragen over uw zaak? Neem contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak is uitgesteld

Bel niet naar de rechtbank over de voortgang van uw zaak. Neem voor vragen contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak gaat door

Als in uw zaak een mondelinge behandeling plaatsvindt, hoort u van de rechtbank wanneer en hoe (via telehoren, Skype, telefonisch horen of via een fysieke zitting) deze wordt gehouden.

 

Contact

Openingstijden

Alle locaties van de rechtbank zijn tijdelijk beperkt toegankelijk vanwege het coronavirus.

Telefoon

088 361 44 44

Bezoekadres Assen

Brinkstraat 4
9401 HZ Assen
Route via Google Maps (google.nl)

Bezoekadres Groningen

Guyotplein 1
9712 NX Groningen
Route via Google Maps (google.nl)

Bezoekadres Leeuwarden

Zaailand 102
8911 BN Leeuwarden
Route via Google Maps (google.nl)

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Noord-Holland

Bekijk de rechtbank Noord-Nederland van binnen.

Nieuwsberichten rechtbank Noord-Nederland  Nieuwsberichten rechtbank Noord-Nederland

 

 

Veroordeling voor stalken, bedreiging en vernielingVeroordeling voor stalken, bedreiging en vernielinghttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Noord-Nederland/Nieuws/Paginas/Veroordeling-voor-stalken-bedreiging-en-vernieling.aspxGroningen15-9-2020 22:00:00<p>De Rechtbank Noord-Nederland, locatie Groningen, heeft een 38-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk wegens het stalken en bedreigen van zijn ex-vriendin. Ook heeft hij zich schuldig gemaakt aan vernieling van een voordeur. Verdachte kon niet verkroppen dat de relatie met aangeefster was verbroken en dat hij zijn dochter niet meer mocht zien.</p>
Rechtbank gaat langer gebruik maken van zittingsruimte in gemeentehuizenRechtbank gaat langer gebruik maken van zittingsruimte in gemeentehuizenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Noord-Nederland/Nieuws/Paginas/Rechtbank-gaat-langer-gebruik-maken-van-zittingsruimte-in-gemeentehuizen.aspxGroningen3-9-2020 22:00:00Rechtbank Noord-Nederland gaat langer gebruik maken van zittingsruimte in de gemeentehuizen van de gemeente Groningen en Assen. <p>Rechtbank Noord-Nederland gaat langer gebruik maken van zittingsruimte in de gemeentehuizen van de gemeente Groningen en Assen. Dat heeft het bestuur van de rechtbank besloten na een positieve evaluatie van de proef afgelopen zomer. Tot het eind van het jaar heeft de gemeente Groningen twee dagen per week een zittingszaal ter beschikking gesteld voor zittingen van de rechtbank. De gemeente Assen stelt een dagdeel in de week een zaal beschikbaar. De rechtbank heeft behoefte aan extra zittingsruimte omdat zij vanwege de coronamaatregelen over minder zittingsruimte beschikt. </p>
Uitspraak in zaak mishandeling tweelingbroers VrouwenparochieUitspraak in zaak mishandeling tweelingbroers Vrouwenparochiehttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Noord-Nederland/Nieuws/Paginas/Uitspraak-in-zaak-mishandeling-tweelingbroers-Vrouwenparochie.aspxLeeuwarden24-8-2020 22:00:00De rechtbank Noord-Nederland heeft op 25 augustus 2020 drie mannen veroordeeld tot 12 maanden gevangenisstraf waarvan 6 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaren en bijzondere voorwaarden voor (medeplegen van) poging tot doodslag. <p>De rechtbank Noord-Nederland heeft op 25 augustus 2020 drie mannen veroordeeld tot 12 maanden gevangenisstraf waarvan 6 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaren en bijzondere voorwaarden voor (medeplegen van) poging tot doodslag. </p>

Vraag en antwoord

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, of wilt u persoonlijk advies? Inhoudelijk kan de rechtbank niet op uw persoonlijke (juridische) vraag ingaan. U kunt wel op werkdagen terecht bij de Centrale Balie.

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij de Centrale Balie van de rechtbank Noord-Nederland.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.