Laden...

Rechtbank Noord-Nederland

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksOrganisatie > Rechtbanken > Rechtbank Noord-Nederland

In verband met het coronavirus is de werkwijze van de Rechtspraak aangepast. Ondanks de moeilijke situatie laat de Rechtspraak zoveel mogelijk zaken wel doorgaan.


Het coronavirus, wat betekent dit voor de rechtbank Noord-Nederland?

 

Contact met de rechtbank

Onze gerechtsgebouwen zijn beperkt toegankelijk. Procespartijen worden beperkt toegelaten als er een fysieke zitting plaatsvindt.

Publiek is beperkt welkom. Hier leest u hoe u zich kunt aanmelden.

Sinds 1 december 2020 bent u verplicht in de publieke ruimten van de rechtbank een mondkapje te dragen. Neemt u een eigen mondkapje mee. In de zittingszalen hoeft u als u zit geen mondkapje te dragen.

Centrale Informatiebalie

De (centrale) informatiebalies van de rechtbank zijn open. Wel blijft het dringende advies om bezoek aan onze gerechtsgebouwen zoveel mogelijk te beperken om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. 
Lees hoe wij u van dienst zijn.

Gaat mijn zaak door?

De rechtbank Noord-Nederland behandelt weer meer zaken in fysieke aanwezigheid van verdachten en procespartijen. Zaken die schriftelijk of via tele(fonisch)horen of skype kunnen worden behandeld, doen we voorlopig nog steeds op die wijze af.
Hier vindt u meer informatie over onze werkwijze tijdens de coronaperiode.

Heeft u vragen over uw zaak? Neem contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak is uitgesteld

Bel niet naar de rechtbank over de voortgang van uw zaak. Neem voor vragen contact op met uw advocaat of gemachtigde.

Mijn zaak gaat door

Als in uw zaak een mondelinge behandeling plaatsvindt, hoort u van de rechtbank wanneer en hoe (via telehoren, Skype, telefonisch horen of via een fysieke zitting) deze wordt gehouden.

 

Contact

Openingstijden

Alle locaties van de rechtbank zijn tijdelijk beperkt toegankelijk vanwege het coronavirus.

Telefoon

088 361 44 44

Bezoekadres Assen

Brinkstraat 4
9401 HZ Assen
Route via Google Maps (google.nl)

Bezoekadres Groningen

Guyotplein 1
9712 NX Groningen
Route via Google Maps (google.nl)

Bezoekadres Leeuwarden

Zaailand 102
8911 BN Leeuwarden
Route via Google Maps (google.nl)

Arrondissement

Werk- en rechtsgebied rechtbank Noord-Holland

Bekijk de rechtbank Noord-Nederland van binnen.

Nieuwsberichten rechtbank Noord-Nederland  Nieuwsberichten rechtbank Noord-Nederland

 

 

Geen voorlopige voorziening carbidschieten Noordbarge en ZwartemeerGeen voorlopige voorziening carbidschieten Noordbarge en Zwartemeerhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Noord-Nederland/Nieuws/Paginas/Geen-voorlopige-voorziening-carbidschieten-Noordbarge-en-Zwartemeer.aspxGroningen30-12-2020 23:00:00<p><strong>Door bewoners van de Noordbarge te Emmen en een bewoner in Zwartemeer is een voorlopige voorziening gevraagd tegen de weigering om handhavend op te treden tegen het carbidschieten en tegen de geluidsontheffingen die daartoe door het college van B&W van de gemeente Emmen zijn verleend. </strong></p>
Zilveren Kruis mag korten op de vergoeding voor hulpmiddelenZilveren Kruis mag korten op de vergoeding voor hulpmiddelenhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Noord-Nederland/Nieuws/Paginas/Zilveren-Kruis-mag-korten-op-de-vergoeding-voor-hulpmiddelen.aspxLeeuwarden22-12-2020 23:00:00Verzekerden van zorgverzekeraar Zilveren Kruis met een naturapolis moeten vanaf 1 januari 2021 hulpmiddelen afnemen bij een landelijke leverancier om een korting op de vergoeding te voorkomen. <p>Verzekerden van zorgverzekeraar Zilveren Kruis met een naturapolis moeten vanaf 1 januari 2021 hulpmiddelen afnemen bij een landelijke leverancier om een korting op de vergoeding te voorkomen. Dat heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Nederland, locatie Leeuwarden, vandaag beslist in een kort geding tussen 6 verzekerden van Zilveren Kruis, 27 apotheken en de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter Bevordering der Pharmacie (KNMP) als eisende partijen en Zilveren Kruis als gedaagde partij. Tot het concern van Zilveren Kruis behoren meerdere zorgverzekeraars, waaronder De Friesland en Interpolis. </p>
Rechtbank Noord-Nederland verklaart beroep tegen handhavingsbesluit carbidschieten Noordbarge 2018 gegrondRechtbank Noord-Nederland verklaart beroep tegen handhavingsbesluit carbidschieten Noordbarge 2018 gegrondhttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Noord-Nederland/Nieuws/Paginas/Rechtbank-Noord-Nederland-verklaart-beroep-tegen-handhavingsbesluit-carbidschieten-Noordbarge-2018-gegrond.aspxGroningen20-12-2020 23:00:00De bestuursrechter van de Rechtbank Noord-Nederland heeft afgelopen vrijdag een beroep gegrond verklaard rond het carbidschieten in Noordbarge op 31 december 2018. <p>De bestuursrechter van de Rechtbank Noord-Nederland heeft afgelopen vrijdag een beroep gegrond verklaard rond het carbidschieten in Noordbarge op 31 december 2018. </p>

Vraag en antwoord

Kan ik bij de rechtbank terecht met vragen?

Op deze site vindt u al veel informatie over de rechtbank. Vindt u uw antwoord niet, of wilt u persoonlijk advies? Inhoudelijk kan de rechtbank niet op uw persoonlijke (juridische) vraag ingaan. U kunt wel op werkdagen terecht bij de Centrale Balie.

Hoe kan ik een document voor het buitenland laten legaliseren?

Een apostille of legalisatie kunt u krijgen bij de Centrale Balie van de rechtbank Noord-Nederland.

Kan ik bij de rechtbank juridisch advies krijgen?

De rechtbank is onafhankelijk en mag daarom geen juridisch advies geven. Dit zou haar onafhankelijkheid schaden. Neem voor vragen op juridisch gebied contact op met een juridisch adviseur.