Acht jaar gevangenisstraf en daarna tbs met dwangverpleging voor moord in Roden

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Acht jaar gevangenisstraf en daarna tbs met dwangverpleging voor moord in Roden
Assen, 17 december 2013

De rechtbank heeft de 19 jarige jongeman die in juli van dit jaar in Roden zijn vriendin doodde, nadat zij de relatie enige dagen tevoren had beëindigd, veroordeeld wegens moord. De rechtbank is van oordeel dat de verdachte met voorbedachte raad heeft gehandeld.

De rechtbank legt een gevangenisstraf op van 8 jaar met daarna tbs met dwangverpleging. Bij de hoogte van de gevangenisstraf houdt de rechtbank rekening met de ernst van het feit maar ook met de jeugdige leeftijd en persoonlijkheid van verdachte. De rechtbank legt niet alleen een gevangenisstraf op maar ook tbs met dwangverpleging. Op advies van de als deskundige  ingeschakelde psycholoog en psychiater wordt het noodzakelijk geacht dat de verdachte na zijn detentie wordt behandeld om recidive te voorkomen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten