Laden...

Doorgang zittingen gerechtsgebouwen maandag i.v.m. code rood (update)

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Doorgang zittingen gerechtsgebouwen maandag i.v.m. code rood (update)
Groningen, 14 februari 2021


Update 15-2-2021 11.05u: Code rood is voor het noorden van het land verlengd tot in de middag. Ook vanmiddag gaan alleen zittingen door die geen uitstel dulden.

Het KNMI heeft weercode rood afgegeven voor maandagmorgen. Deze wordt afgegeven vanwege de kans op verraderlijke gladheid als gevolg van ijzel. Mensen wordt dringend geadviseerd zo veel mogelijk thuis te blijven. Daarom gaan morgen bij de rechtbank Noord-Nederland (in Assen, Groningen en Leeuwarden) uitsluitend de zittingen door die geen uitstel dulden. De gladheid verdwijnt in de loop van de ochtend. Als laatste in het noordoosten.

Middagzittingen gaan door

Wij gaan er nu van uit dat code rood na maandagochtend wordt opgeheven en de middagzittingen gewoon doorgang kunnen vinden. Aanhoudingsverzoeken vanwege verhindering door de weersomstandigheden zullen door de rechter als regel welwillendheid worden beoordeeld.

Informatie over uw zitting

Voor vragen over uw zitting kunt u contact opnemen met het algemene nummer, telefoon 088 361 44 44, of het telefoonnummer dat in uw oproepbrief staat. We raden u aan de actuele weersinformatie in de gaten te houden.

Uitspraken