Laden...

Eerste pro-formazitting zaak Ruinerwold

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Eerste pro-formazitting zaak Ruinerwold
Assen, 15 januari 2020

Op dinsdag 21 januari vindt een pro-formazitting plaats in de strafzaak tegen twee verdachten in de zaak Ruinerwold. De twee verdachten worden onder andere verdacht van wederrechtelijke vrijheidsberoving. De zitting vindt plaats bij de rechtbank Noord-Nederland, locatie Assen en is openbaar. Aanvangstijdstip is 10.00 uur. Pers wordt verzocht zich vooraf aan te melden voor deze zitting.

Wat is een pro-formazitting?

In het strafrecht is een maximum gesteld aan de tijd die een verdachte in voorarrest mag zitten. Voor dat moment moet de zaak op zitting zijn gebracht. Wanneer op dat moment het onderzoek nog niet is afgerond, wordt de zaak ‘pro forma’ behandeld. De zaak wordt dan niet inhoudelijk behandeld. De officier van justitie kan tijdens de pro-formazitting informatie verschaffen over de stand van het strafrechtelijk onderzoek tegen de verdachten.

Aanmelden pers

De pro-formazitting van 21 januari is openbaar. Vanwege de te verwachten mediabelangstelling verzoeken wij alle pers om zich uiterlijk vrijdag 17 januari 12.00 uur aan te melden via pers.rnn@rechtspraak.nl, ook schrijvende pers en rechtbanktekenaars. Heeft u zich al aangemeld? Dan hoeft u dat niet opnieuw te doen. Vermeld daarbij:de namen van alle personen die komen en in welke hoedanigheid zij komen;

  • de namen van alle personen die komen en in welke hoedanigheid zij komen;
  • een telefoonnummer van de contactpersoon;
  • of zij in aanmerking willen komen voor een plek in de zittingszaal waar de zitting plaats heeft. Voor wat betreft dit laatste: dit kan slecht één persoon per medium zijn. Daarnaast is er voor de overige pers een perszaal waar de zitting op een groot scherm gevolgd kan worden. 

Poolregeling voor beeld- en geluidsopnames

RTL Boulevard verzorgt de beeld- en geluidsopnames in de zittingszaal. Andere media kunnen gebruik maken van deze opnames via een zogeheten poolregeling. Media kunnen zich voor de pool aanmelden via rtlblvd.beeldaanvragen@bluecircle.nl  

Publiek

Als de hoofdzaal vol is, kunnen andere geïnteresseerden de pro forma zitting in een andere zaal op beeldschermen volgen. U hoeft zich als bezoeker niet vooraf aan te melden. Het aantal plaatsen is echter beperkt. Zorg dus dat u tijdig aanwezig bent. Als de zittingszalen vol zijn, is geen toegang meer mogelijk tot die ruimtes.

Uitspraken