Geldboete 75.000 euro voor koolmonoxidevergiftiging Meppel

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Geldboete 75.000 euro voor koolmonoxidevergiftiging Meppel
Assen, 18 februari 2015

 

De Rechtbank Noord-Nederland veroordeelt twee bedrijven tot het betalen van een geldboete ter hoogte van 75.000 euro. Op 25 december 2010 overleden twee mensen in Meppel aan de gevolgen van koolmonoxidevergiftiging. De rechtbank acht bewezen dat de bedrijven schuldig zijn aan het overlijden van de slachtoffers.

Het bedrijf dat de rookgasafvoer aan heeft gelegd, heeft er onvoldoende op toegezien dat haar werknemers op de hoogte waren van het correct en volgens de voorschriften van de fabrikant te installeren kunststof rookgastoevoeren. Door het niet volledig beugelen van de rookgasafvoer van de woning in Meppel is de rookgasafvoer losgeraakt. De cv-combiketel stootte rookgassen uit met een zeer hoge concentratie koolmonoxide. De koolmonoxide is vervolgens gerecht gekomen in de woning, waar de slachtoffers lagen. Het bedrijf dat verantwoordelijk was voor de controle van de geïnstalleerde gasafvoer, heeft volgens de rechtbank de controle onvoldoende uitgeoefend.

Uitspraken

Meest gelezen berichten