Laden...

Gerechtsgebouw Groningen in de steigers

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Gerechtsgebouw Groningen in de steigers
Groningen, 25 januari 2022

Het gerechtsgebouw in Groningen staat een groot deel van dit jaar in de steigers. Zowel aan de buiten- als binnenkant krijgt het pand een opfrisbeurt. Aan de buitenkant wordt de gevel gereinigd en de zonwering vervangen. Aan de binnenkant worden onder andere de liften gerenoveerd, de kantoren aangepakt, delen van de vloerdekking vervangen en diverse muren geverfd. De verhoorkamers krijgen nieuw meubilair. Tijdens de verbouwing gaat de rechtspraak gewoon door. 

Vernieuwde entree

De meest opvallende verandering aan het gebouw wordt de vernieuwde entree. De entree wordt verbreed waardoor het mogelijk wordt de bezoekstromen van in- en uitgaand publiek te scheiden. Dit maakt dat beide groepen niet meer op elkaar hoeven te wachten wanneer zij naar binnen of naar buiten willen. Werkzaamheden aan de entree worden in de weekenden gepland. Bezoekers zullen hier dus weinig overlast van ervaren.

Herinrichting binnentuin

In de binnentuin van de rechtbanklocatie is in 2020 is een zieke, meer dan honderd jaar oude beuk, gekapt. Nadat de werkzaamheden aan het gebouw zijn afgerond, wordt de binnentuin opnieuw ingericht. Onderdeel van de herinrichting hiervan is het planten van een nieuwe beuk.

Uitspraken