Laden...

Gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging voor poging tot moord

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging voor poging tot moord
Assen, 16 juli 2019

In de zaak waarin een man in oktober 2018 in Emmen een politieagent met messen aanviel om zo een "suicide by cop" te bewerkstelligen, heeft de rechtbank Noord-Nederland, locatie Assen, geoordeeld dat er sprake is van poging tot moord.

Benarde en gevaarlijke situatie

De verdachte verklaarde iets radicaals te willen doen om ervoor te zorgen dat de politie hem zou neerschieten. De verdachte stak met de messen in op de politieman, die zich in een zo benarde en gevaarlijke situatie bevond, dat twee collega’s aanleiding zagen om hun wapen te trekken en gericht op (de benen van) verdachte te schieten. Hierdoor werd de aanval van de verdachte afgebroken.

Strafoplegging

De rechtbank legde een gevangenisstraf op van 30 maanden met aftrek van voorarrest en tbs met verpleging van overheidswege.

Uitspraken