Laden...

Gevangenisstraf van 32 maanden voor ontucht met minderjarige

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Gevangenisstraf van 32 maanden voor ontucht met minderjarige
Groningen, 27 januari 2020

De rechtbank Noord-Nederland, locatie Groningen, heeft een man veroordeeld voor het plegen van ontuchtige handelingen met een meisje dat ten tijde van het misbruik 14 en 15 jaar oud was. Hij is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 32 maanden, waarvan 16 maanden voorwaardelijk. 

Veelvuldig gepleegd misbruik

De man heeft zich gedurende een periode van bijna 16 maanden schuldig gemaakt aan het veelvuldig plegen van ontuchtige handelingen met een 14- dan wel 15-jarig meisje. Daarbij was sprake van verregaande seksuele handelingen en heeft er vele malen onbeschermde seks plaatsgevonden. Deze ontucht vond plaats in een situatie waarin het slachtoffer één van de pupillen van hem, als kickbokstrainer, was. 

Inbreuk op lichamelijke en geestelijke integriteit

Ten tijde van het misbruik was de verdachte trainer en begeleidster van het slachtoffer. Gelet op zijn leeftijd (als 52-, 53-jarige) en levenservaring (als vader) en zijn rol als haar trainer mocht van hem worden verwacht dat hij haar de benodigde begeleiding zou geven. In plaats daarvan is hij een seksuele relatie met haar aangegaan. Hij heeft daarmee naar het oordeel van de rechtbank het vertrouwen dat zij in hem had ernstig beschaamd en hij heeft daarmee op grove wijze inbreuk gemaakt op haar lichamelijke en geestelijke integriteit.

Straf

De rechtbank veroordeelt de man tot een gevangenisstraf van 32 maanden, waarvan 16 maanden voorwaardelijk. Gedurende een proeftijd van 5 jaar dient hij zich daarvoor aan een aantal door de rechtbank opgelegde voorwaarden te houden. Ook is een vordering van het slachtoffer in deze zaak voor een bedrag van 5000,- euro toegewezen.

Uitspraken