Gevangenisstraf van 8 jaar voor poging tot doodslag eigenaar café Grijpskerk

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Gevangenisstraf van 8 jaar voor poging tot doodslag eigenaar café Grijpskerk
Groningen, 14 april 2014

 

De Rechtbank Noord-Nederland heeft een 49-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 8 jaar voor een poging tot doodslag op een 52-jarige café-eigenaar uit Grijpskerk. Daarnaast moet hij het slachtoffer een bedrag van ruim een ton aan immateriële en materiele schade betalen. De man heeft op 4 augustus 2013 het slachtoffer met een vuurwapen in het gezicht geschoten. Het slachtoffer raakte hierdoor halfzijdig verlamd en kan niet meer spreken en eten. Zijn geheugenfunctie is ernstig aangetast en hij zal zijn leven lang afhankelijk zijn van een rolstoel.

Na sluitingstijd van het café op 4 augustus 2013 nodigde de man het slachtoffer en diens familieleden uit in zijn huis. De rechtbank gaat er van uit dat er sprake  was van enige perikelen tussen de man en het slachtoffer, die bij de man thuis weer ter sprake kwamen. Dit heeft uiteindelijk geleid tot de poging tot doodslag. Het slachtoffer kan op geen enkele wijze meer deelnemen aan de samenleving. Dit heeft een grote impact op alle betrokkenen.

De rechtbank acht het niet bewezen dat de man met voorbedachte rade de kogel heeft afgevuurd en acht daarom poging tot moord niet bewezen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten