Laden...

Gevangenisstraf voor poging tot doodslag, bedreiging en belediging

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Gevangenisstraf voor poging tot doodslag, bedreiging en belediging
Leeuwarden, 13 september 2019

Rechtbank Noord-Nederland veroordeelde vrijdag een verdachte voor poging tot doodslag op een man en de bedreiging en belediging van een gevangenisbewaarder. De verdachte werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 36 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar en onder meer de bijzondere voorwaarde van een ambulante behandeling voor agressieproblematiek.

Poging tot doodslag

De verdachte heeft tweemaal met kracht met een balk in de richting van het hoofd van een man geslagen. Het slachtoffer heeft de klappen vervolgens afgeweerd door zijn armen boven zijn hoofd te houden. Door de klappen zijn zowel de beide armen van het slachtoffer als de balk gebroken. Indien het slachtoffer de klappen niet had afgeweerd, zou verdachte hem met de balk tegen het hoofd hebben geslagen. In dat geval zouden de gevolgen nog veel ernstiger zijn geweest en had het slachtoffer de confrontatie met verdachte mogelijk niet overleefd.

Bedreiging en belediging

Naast bovenstaande heeft de verdachte tijdens zijn voorarrest een gevangenisbewaarder bedreigd met woorden en door met gebalde vuisten op hem af te rennen. Ook heeft verdachte de gevangenisbewaarder beledigd door hem in zijn gezicht te spugen.

Uitspraken