Laden...

Gevangenisstraffen en schadevergoeding opgelegd voor overval pizzeria Marum

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Gevangenisstraffen en schadevergoeding opgelegd voor overval pizzeria Marum
Groningen, 08 juli 2019

De rechtbank Noord-Nederland, locatie Groningen, heeft drie mannen veroordeeld voor een gewelddadige overval op een pizzeria in Marum, eind oktober vorig jaar. Bij de berechting van twee van de drie verdachten heeft de rechtbank het jeugdstrafrecht toegepast. Naast vrijheidsstraffen heeft de rechtbank aan de verdachten een schadevergoedingsmaatregel opgelegd.

Ernstig en laffe misdaad

De rechtbank is van oordeel dat de verdachten zich schuldig hebben gemaakt aan buitengewoon ernstige en laffe misdaad. Terwijl de ene verdachte in de vluchtauto wachtte, zijn de andere twee verdachten na sluitingstijd met maskers op de pizzeria naar binnen gegaan en hebben vervolgens gezamenlijk 26 keer aangever gestompt en geslagen. Ondertussen hebben zij de kassa losgerukt en zijn zij er met de kassa vandoor gegaan. Eenmaal buiten werd het tweetal opgewacht door de andere verdachte, waarna zij gezamenlijk zijn weggereden. Het slachtoffer heeft door het geweld fors letsel opgelopen en was bovendien ontzettend bang. De rechtbank rekent dit de verdachten zwaar aan.

Strafoplegging

Aan de verdachte die volgens het volwassenenstrafrecht is berecht heeft de rechtbank een gevangenisstraf opgelegd van 30 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk. Aan de man die volgens het jeugdstrafrecht is berecht heeft de rechtbank jeugddetentie voor de duur van 540 dagen opgelegd, waarvan 299 dagen voorwaardelijk. Aan de derde man, ook volgens het jeugdstrafrecht berecht, heeft de rechtbank 319 dagen jeugddetentie opgelegd, waarvan 120 dagen voorwaardelijk. De rechtbank heeft laatstgenoemde verdachte, die in de vluchtauto wachtte, vrijgesproken voor medeplegen en veroordeeld voor medeplichtigheid.

Uitspraken