Laden...

Gevangenisstraffen opgelegd voor poging doodslag met hamer en mes

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Gevangenisstraffen opgelegd voor poging doodslag met hamer en mes
Assen, 15 februari 2022

De rechtbank Noord-Nederland, locatie Assen, heeft twee verdachten veroordeeld voor een poging tot doodslag. De twee verdachten hebben geprobeerd om het slachtoffer van het leven te beroven met een klauwhamer en een vleesmes. Eén van de verdachten is veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf en de ander tot vier jaar gevangenisstraf waarvan één jaar voorwaardelijk.  

Poging doodslag wettig en overtuigend bewezen

De rechtbank acht niet wettig en overtuigend bewezen dat de twee met een vooropgezet plan naar Meppel gegaan zijn omdat het dossier daarvoor te weinig aanknopingspunten bevat. Op grond van de bewijsmiddelen in het dossier acht de rechtbank poging doodslag wel wettig en overtuigend bewezen. 

Strafmotivering

De verdachten hebben geprobeerd om het slachtoffer van het leven te beroven. Hierbij hebben zij het slachtoffer met een klauwhamer op het hoofd geslagen en met een groot vleesmes op het slachtoffer ingestoken waarbij met name het gezicht/hoofd is geraakt. De letsels in het gezicht zijn ernstig en groot van omvang. Er is buitensporig veel geweld uitgeoefend op het slachtoffer waarbij de gevolgen nog veel erger hadden kunnen zijn als hij zichzelf niet aan de situatie had weten te onttrekken. Door te handelen zoals de rechtbank dat bewezen heeft verklaard is op ernstige wijze inbreuk gemaakt op de lichamelijke integriteit van het slachtoffer. Hierdoor is alleen een lange gevangenisstraf op zijn plaats.

Uitspraken