Laden...

Gevangenisstraffen van 4 jaar voor verdachten van langdurige cocaïnehandel

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Gevangenisstraffen van 4 jaar voor verdachten van langdurige cocaïnehandel
Groningen, 25 januari 2021

De rechtbank Noord-Nederland, locatie Groningen, heeft twee broers uit Stadskanaal veroordeeld voor het medeplegen van de handel in cocaïne gedurende een periode van ruim drieënhalf jaar. Ook hebben zij zich schuldig gemaakt aan het eenvoudig witwassen van een geldbedrag van € 128.466,50, de opbrengst uit die handel in cocaïne.

Opgelegde straf hoger dan geëist

De officier van justitie heeft gevorderd dat de ene verdachte wordt veroordeeld tot een gevangenisstraf van 36 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk. Hij heeft in de cocaïnehandel de grootste rol gehad. Ten aanzien van de andere verdachte heeft de officier van justitie een gevangenisstraf van 36 maanden geëist, omdat hij naast de handel in cocaïne ook nog een kilo cocaïne heeft vervoerd.
De rechtbank is van oordeel dat een hogere straf passend en geboden is, gezien de lange periode van ruim drieënhalfjaar waarin de verdachten in cocaïne hebben gehandeld. Zij heeft beide verdachten een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 4 jaren opgelegd.

Uitspraken