Hoofdverdachte ‘Maggiora-drugszaak’ krijgt 8 jaar cel

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Hoofdverdachte ‘Maggiora-drugszaak’ krijgt 8 jaar cel
Assen, 01 augustus 2017

De rechtbank Noord-Nederland in Assen heeft de hoofdverdachte in de 'Maggiora-drugszaak' op 1 augustus 2017 veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 8 jaar. De verdachte die meewerkte aan het onderzoek krijgt beperkte straf. De overige verdachten ontvangen straffen van 10 tot 36 maanden.

Verdachten veroordeelt voor opiumdelicten, witwassen en wapenbezit

Vandaag heeft de Rechtbank Noord-Nederland uitspraak gedaan in de zaak Maggiora, de strafzaak tegen zeven verdachten uit Meppel die zich van begin 2013 tot en met september 2015 in georganiseerd verband hebben schuldig gemaakt aan een breed scala van Opiumwetdelicten, witwassen en het voorhanden hebben van wapens.

Oprichter criminele organisatie krijgt onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 8 jaar

De hoofdverdachte, oprichter en leider van de criminele organisatie, wordt veroordeeld voor de voorbereidingshandelingen voor de invoer en uitvoer van verdovende middelen in diverse varianten en voor de exploitatie van een drugslaboratorium, alsmede de daadwerkelijke invoer van twee partijen van 22 en 66 kilo cocaïne vanuit de Dominicaanse Republiek, voor drugshandel in Nederland, gewoontewitwassen en het bezit van diverse wapens en munitie, tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 8 jaar.

Verdachte die meewerkte aan het onderzoek krijgt beperkte straf

Een tweede belangrijke verdachte die voor dezelfde feiten wordt veroordeeld, heeft openlijk verklaard over de activiteiten van de criminele organisatie en daarmee in belangrijke mate bijgedragen aan het succesvol afronden van het strafrechtelijk onderzoek. Hij wordt daarvoor zo ernstig bedreigd dat hij vanwege veiligheidsoverwegingen zijn detentie slechts onder zeer zware omstandigheden kan doorbrengen. De rechtbank beperkt daarom de aan hem op te leggen straf tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 3 jaar.

Overige verdachten ontvangen straffen van 10 tot 36 maanden

De overige verdachten in het onderzoek worden voor hun bijdragen aan de activiteiten van deze criminele organisatie veroordeeld tot respectievelijk 36 maanden, 24 maanden, 18 maanden, 12 maanden en 10 maanden. De vriendin van de hoofdverdachte tenslotte, wordt voor het meeprofiteren van de uit misdrijf verkregen opbrengsten veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 1 maand.

Uitspraken

Meest gelezen berichten