Laden...

Inhoudelijke behandeling rechtszaak A7-blokkade

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Inhoudelijke behandeling rechtszaak A7-blokkade
Leeuwarden, 03 oktober 2018
Op 8, 9, 11 en 12 oktober 2018 behandelt de Rechtbank Noord-Nederland de rechtszaak rond de A7-blokkade in Leeuwarden. Voor publiek zijn extra zittingszalen ingericht. Geïnteresseerde pers dient zich vooraf aan te melden.

Vier zittingsdagen

In totaal gaat het in deze zaak om 34 verdachten die verdacht worden van het verhinderen van een vergadering of betoging, het versperren van de openbare weg en het veroorzaken van gevaar op de openbare weg. De rechtszaak vindt plaats op de rechtbanklocatie Leeuwarden, op 8, 9, 11 en 12 oktober. Maandag 15 oktober wordt aangehouden als reservedag. De zitting vangt op maandag 8 oktober aan om 10.00 uur. De andere zittingsdagen is dat 9.00 uur. Vanwege de verwachte drukte zijn er extra zittingszalen gereserveerd voor publiek en pers, waar het verloop van de zittingen via een beeldscherm gevolgd kan worden. Wilt u de behandeling van de zaken volgen? Zorg dan dat u op tijd aanwezig bent.

Vooraf aanmelden door de pers

Voor de pers is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Om in aanmerking te komen voor het bijwonen van de zitting dient de pers zich aan te melden:

  • uiterlijk vrijdag 5 oktober voor 12 uur via pers.rnn@rechtspraak.nl;
  • dit met vermelding van de namen van alle personen die komen en in welke hoedanigheid zij meekomen;
  • een telefoonnummer;
  • of zij in aanmerking willen komen voor een plek in de zittingszaal waar de behandeling plaats heeft. Voor wat betreft dit laatste: dit kan slecht één persoon per medium zijn.

Verbod beeld- en geluidsopnamen en poolregeling

Voor publiek geldt een verbod voor het maken van beeld- en geluidsopnames in het hele gerechtsgebouw. Voor de pers geldt dat beeld- en geluidsopnames alleen door daarvoor geaccrediteerde journalisten mogen worden gemaakt in een door de rechtbank aangewezen ruimte. Omrop Fryslân verzorgt de beeld- en geluidsopnames in de zittingszaal waar de behandeling van de zaak plaatsvindt, een zogeheten poolregeling. Andere media die gebruik wil maken van deze opnames kunnen contact opnemen met de productieafdeling van Omrop Fryslân via 058-2997771.

Zie ook: A7-blokkadezaak.

Uitspraken