Inhoudelijke behandeling zaken Exloo en Dwingelderveld

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Inhoudelijke behandeling zaken Exloo en Dwingelderveld
Groningen, 05 oktober 2015

Op dinsdag 13 oktober 2015, 10.00 uur start de rechtbank de inhoudelijke behandeling van de zaak van de twee broers R. De twee broers van 30 en 31 jaar uit Hoogeveen worden verdacht van moord in vereniging op een echtpaar uit Exloo in juli 2013 en op een man op het Dwingelderveld in november 2012.

De zitting vindt plaats bij de Rechtbank Noord-Nederland, locatie Assen: Brinkstraat 4. De rechtbank heeft vijf dagen ingepland voor de inhoudelijke behandeling van deze zaak. De zitting begint elke dag om 10.00 uur. De voorlopige planning is als volgt:  

13-10-2015 - dinsdag
Feitenbehandeling
14-10-2015 - woensdag
Persoonlijke omstandigheden, rapportages en deskundigen
15-10-2015 - donderdag
Nabestaanden en vorderingen benadeelde partijen
16-10-2015 - vrijdag
Reserve dag
26-10-2015 - maandag
Requisitoir
27-10-2015 - dinsdag
Pleidooi, repliek en dupliek


De zitting is openbaar en vindt plaats in de Grote zittingszaal.

Persinformatie

Alle pers, dus ook schrijvende en fotograferende pers, dient zich uiterlijk vrijdag 9 oktober, 14.00 uur per e-mail aan te melden voor deze zitting: pers.rnn@rechtspraak.nl. Dit onder vermelding van alle personen die meekomen en in welke hoedanigheid. Bij de aanmelding graag ook een telefoonnummer vermelden en aangeven op welke dagen u aanwezig bent. Bij grote belangstelling is er een poolregeling. Hierover wordt u nog geïnformeerd. Het is niet toegestaan opnamen te maken van de verdachte en het publiek. Ook mogen er in de hal van de rechtbank geen opnamen gemaakt worden.

Publieksinformatie

Het is niet mogelijk om van te voren een plek te reserveren in de zittingszaal.

Toegangscontrole

Alle bezoekers moeten zich melden bij de portier (hoofdingang). Voordat bezoekers naar binnen kunnen, gaan zij door een detectiepoort. Meegebrachte persoonlijke eigendommen gaan door een scanner. Gezien de drukte wordt u verzocht op tijd aanwezig te zijn.
Alle bezoekers in het gerechtsgebouw moeten zich kunnen legitimeren met een geldig identiteitsbewijs (identiteitskaart, paspoort, rijbewijs).

Uitspraken

Meest gelezen berichten