Laden...

Intrekken verblijfsvergunning van man die oma Toni van het leven beroofde mocht

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Intrekken verblijfsvergunning van man die oma Toni van het leven beroofde mocht
Groningen, 15 april 2019

De Immigratie- en Naturalisatie Dienst (IND) mocht de verblijfsvergunning intrekken van de man die de Amsterdamse oma Toni van het leven beroofde. Ook mocht de IND hem een inreisverbod van tien jaar opleggen. Dit oordeelde de bestuursrechter in Groningen afgelopen week in de zaak die de 29-jarige Irakees had aangespannen tegen de IND. Het gerechtshof in Amsterdam had de man in 2016 tbs met dwangverpleging opgelegd.

Besluit IND voldoende onderbouwd

Volgens de bestuursrechter heeft de IND haar besluit tot het intrekken van de verblijfsvergunning en het opleggen van een reisverbod voldoende onderbouwd. De IND motiveerde haar besluit onder meer door te wijzen op de ernstige bedreiging die de man voor de samenleving vormt. Dit gelet op de aard en de ernst van het door hem gepleegde misdrijf.

Man had tijdelijke verblijfsvergunning

De Irakees verblijft sinds 2000 in Nederland. In 2007 is hij in het bezit gesteld van een tijdelijke verblijfsvergunning. De geldigheidsduur van deze verblijfsvergunning is daarna steeds verlengd.

De volledige uitspraak wordt later gepubliceerd.


Uitspraken