Laden...

Kantonrechter oordeelt dat Trademark bedrog heeft gepleegd

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Kantonrechter oordeelt dat Trademark bedrog heeft gepleegd
Groningen, 21 mei 2019

Trademark, een bedrijf dat zich richt op het registreren van domeinnamen, heeft volgens de kantonrechter bedrog gepleegd.

Opzettelijk onjuiste mededelingen

Trademark heeft de bij deze zaak betrokken bedrijven en personen benaderd, die voor hun bedrijf een website gebruiken met veelal de extensie .nl. De kantonrechter komt tot het oordeel dat Trademark door het opzettelijk doen van onjuiste mededelingen deze bedrijven en personen heeft bewogen om een overeenkomst met Trademark te sluiten voor de registratie van de naam van hun website, maar dan met de extensie .com of .eu. en dat aldus sprake is van bedrog.

Overeenkomst terecht vernietigd

De betreffende bedrijven en personen hebben de overeenkomst met Trademark gelet daarop terecht vernietigd. De kantonrechter veroordeelt Trademark in de volledige proceskosten, omdat zij naar het oordeel van de kantonrechter misbruik heeft gemaakt van procesrecht.

Uitspraken