Laden...

Man schuldig bevonden aan belaging: zorgmachtiging verleend

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Man schuldig bevonden aan belaging: zorgmachtiging verleend
Leeuwarden, 02 februari 2021

De meervoudige strafkamer van de rechtbank Noord-Nederland, locatie Leeuwarden, heeft bij vonnis van 2 februari 2021 bewezen verklaard dat een man zich schuldig heeft gemaakt aan belaging van een vrouw gedurende een periode van 2 maanden.

Belaging

Verdachte had zich onder meer in de nachtelijke uren rond de woning van het slachtoffer opgehouden en toen met een zaklamp in die woning geschenen. Ook had hij een sleutel van de voordeur van die woning uit een sleutelkastje in de schuur van die woning weggenomen en heeft hij zich op een nacht door middel van die sleutel de toegang van de woning van dat slachtoffer verschaft. Met betrekking tot de strafbaarheid van verdachte heeft de rechtbank gelet op het door de psychiater opgemaakte onderzoeksrapport.

Stoornis

Door de psychiater is geconcludeerd dat bij verdachte ten tijde van het bewezen verklaarde sprake was van een ziekelijke stoornis van de geestvermogens. De conclusie van de psychiater om verdachte het bewezen verklaarde niet toe te rekenen, is door de rechtbank overgenomen. De rechtbank heeft verdachte daarom ontslagen van alle rechtsvervolging. De door het slachtoffer ingediende vordering tot schadevergoeding is door de rechtbank toegewezen.

Zorgmachtiging

Bij de afdoening van de strafzaak heeft de rechtbank ermee rekening gehouden dat bij beslissing van de rechtbank Noord-Nederland, locatie Leeuwarden, op 2 februari 2021 een zorgmachtiging is verleend op grond van artikel 2.3, eerste lid, van de Wet forensische zorg.

Uitspraken