Laden...

Man veroordeeld voor veroorzaken van verkeersongeval met shovel

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Man veroordeeld voor veroorzaken van verkeersongeval met shovel
Leeuwarden, 14 mei 2019

De rechtbank Noord-Nederland, locatie Leeuwarden, heeft een man veroordeeld wegens het veroorzaken van een verkeersongeval. De rechtbank legde aan de man een taakstraf van 120 uur en een voorwaardelijke ontzegging van de bevoegdheid motorrijtuigen te besturen op voor de duur van 12 maanden.

Botsing shovel met personenauto

Afbeelding ter illustratie

De shovel waarin de verdachte op de openbare weg reed, was niet voorzien van (bruikbare) spiegels en de knipperlichten waren defect. Hij was daarnaast niet-handsfree aan het telefoneren en had zich onvoldoende vergewist van het verkeer achter hem toen hij linksaf sloeg, waarop een hem inhalende personenauto met daarin vijf mannen op de shovel botste. Als gevolg van de botsing raakte de personenauto zwaar beschadigd en liep de bijrijder (onder meer) zwaar lichamelijk letsel op.

Strafmotivering

De rechtbank heeft, in overeenstemming met de eis van de officier van justitie, geoordeeld dat naast de taakstraf van 120 uur een voorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid passend is. Het tijdsverloop van het onderzoek heeft invloed gehad op de straf.

Uitspraken