Maria van de Schepop nieuwe president rechtbank Noord-Nederland

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Maria van de Schepop nieuwe president rechtbank Noord-Nederland
Groningen, 25 januari 2017

Mw. M.C.C. (Maria) van de Schepop is door de Raad voor de rechtspraak voorgedragen bij de minister van Veiligheid en Justitie voor benoeming tot voorzitter van het gerechtsbestuur van de rechtbank Noord-Nederland met ingang van 1 april 2017. 

Mw. M.C.C. (Maria) van de Schepop 

Op dit moment is Van de Schepop werkzaam als coördinerend rechtercommissaris en teamvoorzitter bij de rechtbank Den Haag. Naast dit teamvoorzitterschap was zij van 2012 tot en met 2015 voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak (NVvR). In de jaren tot 2012 was Van de Schepop binnen de rechtbank Haarlem achtereenvolgens teamvoorzitter vreemdelingenzaken, belastingzaken en strafrecht (met portefeuille rechtbank Schiphol). In 2012 stapte ze over naar de rechtbank Den Haag. In 1991 is Van de Schepop haar loopbaan begonnen als stafjurist bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Uitspraken

Meest gelezen berichten