Laden...

Onvoorwaardelijke gevangenisstraffen en taakstraffen in zaak Marktplaats fraude

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Onvoorwaardelijke gevangenisstraffen en taakstraffen in zaak Marktplaats fraude
Assen, 17 mei 2018

De rechtbank Noord Nederland te Assen heeft op 17 mei 2018 uitspraak gedaan in de 10 zaken van de internetfraudezaak Clenet.

Babbeltrucs

Zij worden ervan verdacht in een groot aantal gevallen via onder andere Marktplaats kopers te hebben opgelicht door bijvoorbeeld kleine graafmachines te koop aan te bieden, het geld met babbeltrucs te incasseren, maar nimmer te leveren.

Oplichting of heling bewezen

De rechtbank heeft in alle zaken naast een of meer gevallen van oplichting of heling bewezen geacht dat de verdachten hebben deelgenomen aan een criminele organisatie.

Verschillende straffen

De rechtbank heeft de drie hoofddaders gevangenisstraffen van 4, 4 en 3 jaren opgelegd. Eén verdachte moet 18 maanden gevangenisstraf uitzitten. De overige verdachten kregen taakstraffen tot 240 uren en voorwaardelijke gevangenisstraffen tot 6 maanden opgelegd.


Voorts veroordeelde de rechtbank de verdachten tot het betalen van de aan de kopers toegebrachte schade.

Uitspraken