Laden...

Opnieuw een verzoek afgewezen om een herstructureringsdeskundige aan te wijzen inzake Big Bazar

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Opnieuw een verzoek afgewezen om een herstructureringsdeskundige aan te wijzen inzake Big Bazar
Leeuwarden, 25 september 2023

Bij beschikking van maandag 25 september 2023 heeft de rechtbank het verzoek van twee schuldeisers afgewezen om een herstructureringsdeskundige te benoemen inzake Big Bazar. 

Dit keer was er wel een mogelijke financiering, waarvan het bedrag al op een derdenrekening stond. Big Bazar wilde met die financiering de lopende verplichtingen voldoen, te rekenen vanaf vorige week. Echter, de rechtbank vindt dat dit zgn. fixatiemoment niet kan worden verschoven in een situatie waarin al meerdere afkoelingsverzoeken zijn afgewezen. Het te hanteren fixatiemoment ligt volgens de rechtbank op de datum van de startverklaring, te weten 22 augustus. Dat betekent dat er nadere financiering nodig is om de periode vanaf de startverklaring tot nu te overbruggen. De geldschieter bleek desgevraagd daartoe niet bereid. Ook nu luidt de conclusie daarom dat Big Bazar niet aan de lopende verplichtingen zal kunnen voldoen. Het verzoek wordt wederom afgewezen.

Uitspraken