Pro forma zitting zaak Vaatstra

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Pro forma zitting zaak Vaatstra
Leeuwarden, 24 januari 2013

Op woensdag 27 februari 2013 vindt om 13.30 uur de pro forma zitting in de zaak Vaatstra plaats voor de meervoudige kamer van de Rechtbank Noord-Nederland in Leeuwarden. Dit is een openbare zitting.

De raadkamer van de rechtbank Leeuwarden heeft op 5 december 2012 de voorlopige hechtenis van verdachte met 90 dagen verlengd.

Pro forma

Binnen de termijn van de voorlopige hechtenis (104 dagen) moet er een openbare terechtzitting volgen. Dit schrijft de wet voor. Als het onderzoek tegen de verdachte nog niet klaar is, dan brengt de officier van justitie de zaak pro forma aan. Dit betekent dat er geen inhoudelijke behandeling plaatsvindt.  

Tijdens de pro forma zitting geeft de officier van justitie de stand van zaken van het onderzoek aan. De advocaat kan nadere onderzoekswensen kenbaar maken. De rechtbank kan de zaak vervolgens aanhouden voor maximaal drie maanden. Hiermee wordt de voorlopige hechtenis van verdachte automatisch verlengd.

De verdachte is niet verplicht aanwezig te zijn.

Persbelangstelling

Alle journalisten die aanwezig willen zijn bij de pro forma zitting, worden verzocht zich aan te melden via pers.rnn@rechtspraak.nl.

Uitspraken

Meest gelezen berichten