Laden...

Publiek weer welkom bij zittingen in de rechtszaal | Reserveren noodzakelijk!

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Publiek weer welkom bij zittingen in de rechtszaal | Reserveren noodzakelijk!
Groningen, 11 augustus 2020

 

Update januari 2021!

Voor de meest recente informatie over het bijwonen van zittingen kunt u terecht op de pagina Zitting bijwonen op deze site.

Per 1 december 2020 is het verplicht in de publieksruimten van de rechtbank een mondkapje te dragen. In de zittingszalen hoeft geen mondkapje gedragen te worden als men zit.

---------------------------------------------------------------------------
 
Vanaf 17 augustus 2020 is publiek weer welkom bij openbare zittingen van onze rechtbank. Om een rechtszaak te kunnen bijwonen moet u zich vooraf per e-mail aanmelden. Op deze manier kan rekening worden gehouden met de beschikbare (nog beperkte) capaciteit in de zittingszaal en in onze gebouwen.

Verantwoord en veilig

Om het bezoek zo verantwoord en veilig mogelijk te maken is voor onze gerechtsgebouwen een maximum aantal bezoekers vastgesteld waarbij de anderhalve meter-norm gewaarborgd blijft. Procespartijen krijgen voorrang bij beperkte ruimte in de zittingszaal of de publieke ruimtes, gevolgd door de pers (minimaal 3 zitplaatsen) en publiek. Groepsbezoeken zijn helaas nog niet mogelijk.

Het dringende advies is in de publieke ruimten van de rechtbank een mondkapje te dragen. Neem een eigen mondkapje mee. In de zittingszalen hoeft u als u zit geen mondkapje te dragen.

Aanmelden

U kunt zich vanaf 7 kalenderdagen tot maximaal twee werkdagen van te voren aanmelden voor een zitting. U krijgt binnen 2 werkdagen voor de zitting per e-mail bericht of u aanwezig kunt zijn. Toegang tot het gerechtsgebouw is alleen mogelijk door het tonen van een e-mailbevestiging van de reservering en uw identificatiebewijs. Wilt u zich aanmelden voor een zitting van de rechtbank Noord-Nederland? Dan kunt u zich opgeven voor de door u gewenste zitting in Assen, Groningen of Leeuwarden via het daarvoor bestemde aanmeldformulier.

Meer informatie

Voor meer informatie zie ook de landelijke informatie op www.rechtspraak.nl.

Uitspraken