Publieksacademie Cybercrime: online criminaliteit

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Publieksacademie Cybercrime: online criminaliteit
Groningen, 17 augustus 2016

Criminaliteit speelt zich steeds vaker online af. En wie is er vandaag de dag niet online te vinden? Maar wat is cybercrime nu precies, wat is strafbaar en wat niet? Hoe zit het met de privacy, welke wetgeving is hiervoor en hoe kunt u voorkomen dat u slachtoffer wordt? Dit zijn vragen die aan bod komen tijdens de Publieksacademie voor de Rechtspraak op woensdagavond 7 september 2016.

Publieksacademie

De Publieksacademie voor de Rechtspraak wil met laagdrempelige lezingen rechtspraak toegankelijk maken voor iedereen. Rechters, officieren van justitie, hoogleraren en andere deskundigen vertellen over thema’s in het recht waar veel mensen mee te maken krijgen.

De Publieksacademie is een samenwerking tussen de rechtbank Noord-Nederland, de faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen, het Openbaar Ministerie Noord-Nederland en het Dagblad van het Noorden. De lezingen zijn geschikt voor een breed publiek. Kennis over het recht is niet nodig om te lezingen te kunnen volgen. 

Cybercrime

Prof. H. Wolswijk, hoogleraar straf- en strafprocesrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen, leidt de avond in en legt uit wat de nieuwe wetgeving is met betrekking tot bijvoorbeeld hacking en het aftappen van gegevens. Daarnaast gaat hij in op hoe 'klassieke' strafbepalingen zoals diefstal en oplichting ook nut bewijzen in de digitale wereld. Vanuit het Openbaar Ministerie is landelijk cybercrime officier van justitie dhr. M. Egberts aanwezig en hij vertelt over de ontwikkelingen binnen de wereld van High Tech Crime. Hij laat ons zien hoe cybercriminelen aan onze gegevens komen en wat zij daar vervolgens mee kunnen doen.

Aanmelden

Wilt u bij deze interessante avond aanwezig zijn? U bent van harte welkom. U kunt zich aanmelden tot 1 september 2016 per mail via communicatie.rnn@rechtspraak.nl en geef daarin aan met hoeveel personen u de lezing wilt bijwonen. Let wel, abonnees van het Dagblad van het Noorden krijgen voorrang bij de aanmelding. Voor niet-abonnees is er een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Toegang is gratis.

Week van de Rechtspraak

De Publieksacademie wordt dit jaar georganiseerd tijdens de jaarlijkse Week van de Rechtspraak. Een week waarin alle rechtbanken en gerechtshoven in Nederland extra aandacht geven aan activiteiten voor het publiek. Dit jaar is het thema ‘De rechter tussen staat en straat’. De Week van de Rechtspraak is van 5 tot en met 11 september 2016.

Naast de Publieksacademie opent de rechtbanklocatie Assen haar deuren voor het publiek tijdens de landelijke Open Monumentendag op zaterdag 10 september 2016.
Zie ook: weekvanderechtspraak.nl

 

 

Uitspraken

Meest gelezen berichten