Laden...

Publieksacademie lezing Cybercriminaliteit 6 maart 2024

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Publieksacademie lezing Cybercriminaliteit 6 maart 2024
Groningen, 21 februari 2024

Op 6 maart gaat de Publieksacademie voor de Rechtspraak over cybercriminaliteit. Tijdens deze avond kijken we door de juridische bril naar de wereld van digitale fraude. Steeds meer criminaliteit verplaatst zich naar ‘het web’. In coronatijd nam het een vlucht, vooral onder jongeren. In 2021 was 47 procent van de verdachten 21 jaar of jonger; in 2018 lag dat aantal nog op 33 procent.

Wanneer: Woensdag 06-03-2024 19:30u - 21:00u
Waar: Lokinzaal, Rölinggebouw Rijksuniversiteit Groningen (Oude Boteringestraat 18)

De sprekers

Officier van justitie Jan Hoekman is gespecialiseerd in cybercrime en leidde diverse grote cyberonderzoeken in Noord-Nederland. Meerdere keren eiste hij forse celstraffen tegen vaak jongere verdachten. Hoe gaan deze criminelen te werk en kunnen wij die kennis gebruiken om onszelf beter te beschermen?

Universitair docent Evgeni Moyakine is onder andere deskundige op het gebied van IT-recht en digitale veiligheid bij onze faculteit. Hij onderzocht onder meer hoe andere landen achter cyberaanvallen zitten en welke rechtsgevolgen dat moet hebben. Is dat een probleem dat de gemiddelde internetgebruiker ook aangaat?

Aanmelden

De publieksacademie is gratis te bezoeken. Aanmelden is echter wel nodig en kun je doen op de site van het Dagblad van het Noorden via de link hieronder.
Meld je aan

Laagdrempelige​ lezingen

De Publieksacademie voor de Rechtspraak komt met laagdrempelige lezingen tegemoet aan de grote belangstelling voor de rechtspraak. Deskundigen zoals rechters, officieren van justitie en hoogleraren vertellen over thema’s in het recht waar veel mensen mee te maken krijgen. Kennis over het recht is niet nodig om de lezingen te kunnen volgen.

Samenwerking

De Publieksacademie voor de Rechtspraak is een samenwerking tussen de rechtbank Noord-Nederland, de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen, het Openbaar Ministerie/
Arrondissementsparket Noord-Nederland en het Dagblad van het Noorden.

Uitspraken