Laden...

Publieksacademie voor de Rechtspraak over juridische kanten van wonen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Publieksacademie voor de Rechtspraak over juridische kanten van wonen
Groningen, 07 juni 2023

Huurder en huurbaas, niet altijd een gelukkig huwelijk. Meer dan eens ontstaan geschillen waar rechters aan te pas moeten komen. Wat zijn jouw rechten als student op kamers of bewoner van een huurstudio? Kom naar de Publieksacademie voor de Rechtspraak over het huurrecht, op 21 juni in Groningen.

De sprekers

Tijdens deze avond gaan we in op de huursituatie in Groningen. Is die verbeterd of juist verslechterd? En wat zouden we daar aan kunnen doen? Willem Groeneveld, journalist en hoofdredacteur van stadsblog Sikkom komt vertellen over zijn ervaringen en visie op de woonsituatie in de studentenstad. 
 
Griffier bij de rechtbank Noord-Nederland Ellen Haan neemt ons mee naar de rechtszaal en geeft een inkijkje in de zaken tussen huurders en huurbazen die zij in de praktijk voorbij heeft zien komen. Waar letten een rechter en griffier op bij het behandelen van zaken, en bij het maken van een beslissing?
 
En als alle rechten voor huurders overboord gaan, kan er uitbuiting van mensen ontstaan. Officier van justitie Sierd Eijzenga heeft talloze schrijnende gevallen gezien en leert je te herkennen wanneer er achter de voordeur bij buren iets flink mis kan zijn. 
 
De avond wordt geleid door Sander Dekker, rechtbank- en justitieverslaggever bij Dagblad van het Noorden.


De publieksacademie voor de rechtspraak

De Publieksacademie voor de Rechtspraak is een samenwerking tussen de rechtbank Noord-Nederland, de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen, het Openbaar Ministerie Noord-Nederland en het Dagblad van het Noorden. Rechters, officieren van justitie, hoogleraren en andere deskundigen vertellen over thema’s in het recht waar veel mensen mee te maken krijgen. 

De lezingen zijn geschikt voor een breed publiek. Kennis over het recht is niet nodig om te lezingen te kunnen volgen. Deelname is gratis. De avond over huurrecht is op 21 juni om 19:00 uur in Geertsemazaal van het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit, aan de Broerstraat 5 in Groningen. Opgeven kan via de website van het Dagblad van het Noorden.

Uitspraken