Laden...

Publieksacademie voor de Rechtspraak over letselschade

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Publieksacademie voor de Rechtspraak over letselschade
Groningen, 10 mei 2022

Op maandag 23 mei 2022 is er na twee jaar van online edities eindelijk weer een live editie van de Publieksacademie voor de Rechtspraak! In de Offerhauszaal van het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen geven hoogleraar Arvin Kolder en senior rechter Jeff Biesma een inkijkje in de wereld van de letselschade. De lezing begint om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. 

Smartengeld, risico’s en Amerikaanse toestanden?

Een paar voorbeelden Een amateurvoetballer die door een tackle zijn onderbeen en zijn werk kwijtraakte, kreeg geen schadevergoeding. Als je deelneemt aan een sportwedstrijd neem je volgens de wet bepaalde risico’s voor lief. En Groningers bij wie twee keer aardbevingsschade aan hun huis werd vastgesteld, hebben recht op smartengeld.

Wanneer heb je als benadeelde partij c.q. slachtoffer precies recht op smartengeld? En hoe wordt de hoogte hiervan bepaald? Is er in Nederland sprake van ‘Amerikaanse toestanden’? En hoe komen dergelijke beslissingen tot stand?
 
De Publieksacademie voor de Rechtspraak gaat deze keer over letselschade. Hoogleraar en letselschadeadvocaat Arvin Kolder gaat in op letselschade bij sport en spel en legt uit hoe het in Nederland is geregeld met smartengeld. Jeff Biesma, die als senior-rechter veel van dergelijke zaken behandelt, belicht hoe rechterlijke beslissingen over letselschade ontstaan en waarvan deze afhankelijk zijn. 

Bijwonen? Dat kan!

U kunt deze publieksacademie gratis bezoeken. Hiervoor moet u zich voor 17 mei aanmelden via de website van het Dagblad van het Noorden: 

De Publieksacademie voor de Rechtspraak

Met laagdrempelige lezingen komt de Publieksacademie voor de Rechtspraak tegemoet aan de grote belangstelling voor de rechtspraak. Deskundigen zoals rechters, officieren van justitie en hoogleraren vertellen over thema’s in het recht waar veel mensen mee te maken krijgen.

De Publieksacademie voor de Rechtspraak is een samenwerking tussen de Rechtbank Noord-Nederland, de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen, het Openbaar Ministerie/Arrondissementsparket Noord-Nederland en het Dagblad van het Noorden.


Uitspraken