Laden...

Publieksacademie voor de Rechtspraak

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Publieksacademie voor de Rechtspraak
Groningen, 20 april 2018

Ondermijnende criminaliteit. Een begrip dat je steeds vaker hoort. Maar wat is het nou precies? En wat voor invloed heeft de verstrengeling van de onder- en bovenwereld nu daadwerkelijk op onze samenleving? Volgende week woensdagavond, 25 april 2018, wordt hierover door sprekers Dirk ten Boer (OM) en Jeroen van Bruggen (RNN) meer uitleg over gegeven tijdens de Publieksacademie voor de Rechtspraak.

Hoe brengt het OM deze zaken aan?

Tijdens de Publieksacademie voor de Rechtspraak op woensdag 25 april gaat officier van justitie en teamleider Ondermijning bij het OM Noord-Nederland Dirk ten Boer in op ondermijnende criminaliteit in onze maatschappij. Hierbij benoemt hij voorbeelden en geeft aan hoe er kan worden opgetreden door de overheid.

Hoe worden deze zaken door de rechtbank behandeld?

Als voorzitter van de Noordelijke Fraudekamer ziet rechter Jeroen van Bruggen veel strafzaken die met ondermijning te maken hebben. Fraude, omkoping en witwassen zijn ernstige strafbare feiten die grote gevolgen kunnen hebben voor de samenleving. Het zijn ook feiten die juist vanwege de verstrengeling tussen legaal en illegaal handelen soms moeilijk te bewijzen zijn. Aan de hand van praktijkvoorbeelden legt Jeroen van Bruggen uit hoe strafrechters in Noord-Nederland dit soort zaken behandelen, waar hij als rechter bij zo’n zaak op let en hoe uiteindelijk de straf bepaald wordt.

Meekijken? Dat kan!

De Publieksacademie, een initiatief van de Rechtbank Noord-Nederland, de Rijksuniversiteit Groningen, het Openbaar Ministerie en het Dagblad van het Noorden, is woensdagavond door middel van een livestream te volgen via www.dvhn.nl/rechtspraak. Het programma begint om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur.

Uitspraken