Laden...

Rechtbank: Meer onderzoek nodig om behandeling van jeugdige overvallers Haren te bepalen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Rechtbank: Meer onderzoek nodig om behandeling van jeugdige overvallers Haren te bepalen
Groningen, 01 november 2019

De rechtbank Noord-Nederland, locatie Groningen, heeft vandaag uitspraak gedaan in de zaken van twee verdachten die waren betrokken bij de overvallen in Haren, eerder dit jaar. Naar het oordeel van de rechtbank is het nodig om aanvullend onderzoek te laten uitvoeren. De rechtbank komt wel tot een bewezenverklaring van een aantal van de ten laste gelegde feiten.

Onvolledig

Gebleken is dat het onderzoek ter terechtzitting niet volledig is geweest. De rechtbank acht zich op basis van de zich in het dossier bevindende adviezen onvoldoende geïnformeerd en niet in staat een weloverwogen en verantwoorde beslissing te nemen over de afdoening van de zaken. De rechtbank acht het van belang dat nader wordt onderzocht welke behandeling noodzakelijk is en welk strafrechtelijk kader nodig is om de behandeling te laten slagen.

Meer onderzoek en duidelijk advies is nodig

Om een zo duidelijk mogelijk advies te verkrijgen heeft de rechtbank ervoor gekozen zich in dit tussenvonnis al wel uit te spreken over de bewezen te achten feiten. De rechtbank heeft de zaken verwezen naar de rechter-commissaris om psychiatrisch onderzoek te laten verrichten.

Uitspraken