Laden...

Rechtbank Noord-Nederland oordeelt over betalingsverplichtingen in zaak-Arville

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Rechtbank Noord-Nederland oordeelt over betalingsverplichtingen in zaak-Arville
Leeuwarden, 11 september 2018

De Noordelijke Fraudekamer heeft geoordeeld dat een man uit Leeuwarden ruim € 15 miljoen voordeel heeft genoten uit de opbrengst van strafbare feiten. De man is in mei 2017 veroordeeld voor onder meer witwassen en het financieren van de invoer van een grote partij cocaïne uit Colombia. Zijn echtgenote, die ook voor witwassen is veroordeeld, heeft naar het oordeel van de rechtbank voor ruim € 600.000 van dit voordeel geprofiteerd.

Vaststellen betalingsverplichting

Bij het vaststellen van het bedrag dat de man terug moet betalen, heeft de rechtbank rekening gehouden met het feit dat het geld dat aan zijn echtgenote ten goede is gekomen, door haar zelf terug zal moeten worden betaald. Verder houdt de rechtbank er rekening mee dat de politie voor ruim € 3 miljoen aan contanten en luxegoederen in beslag heeft genomen, die al eerder door de rechtbank verbeurd zijn verklaard. Ook de partij cocaïne, waar de man ruim € 9 miljoen voor heeft betaald, is door de politie in beslag genomen en daarna vernietigd. Dat betekent dat er al voor in totaal ruim € 13 miljoen van hem is afgenomen. De rechtbank legt hem daarom een betalingsverplichting op van ongeveer € 1,9 miljoen.
Aan de echtgenote wordt door de rechtbank ook een betalingsverplichting opgelegd. Ze zou voor ruim € 600.000 hebben geprofiteerd.

Uitspraken