Laden...

Rechtbank Noord-Nederland verklaart eisers niet ontvankelijk in kort geding windmolenpark

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Rechtbank Noord-Nederland verklaart eisers niet ontvankelijk in kort geding windmolenpark
Assen, 22 oktober 2020

De stichting Platform Storm vorderde in kort geding de stoplegging van de bouw van een windmolenpark in de Drentse Veenkoloniën. De stichting is door de voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Nederland niet ontvankelijk verklaard op 3 gronden.

Niet ontvankelijk verklaard op 3 gronden

Naar het oordeel van de voorzieningenrechter is door de eisers niet voldaan aan de vereisten van artikel 1018c uit het wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering, artikel 3:305 uit het Burgerlijk Wetboek. Dit zijn vereisten voor een collectieve actie en de daarvoor geldende procedurele bepalingen. Daarnaast zijn ze naar het oordeel van de voorzieningenrechter niet ontvankelijk wegens de leer van de formele rechtskracht. Dat houdt in dat als een besluit eenmaal onaantastbaar is, niet meer ter discussie kan worden gesteld of dat besluit rechtsgeldig of rechtmatig is.

Proceskosten

Platform Storm wordt als de in het ongelijk te stellen partij ook veroordeeld in de proceskosten. Die kosten worden begroot op een totaal van €1636,-

Uitspraken