Laden...

Rechtbank gaat langer gebruik maken van zittingsruimte in gemeentehuizen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Rechtbank gaat langer gebruik maken van zittingsruimte in gemeentehuizen
Groningen, 04 september 2020

Rechtbank Noord-Nederland gaat langer gebruik maken van zittingsruimte in de gemeentehuizen van de gemeente Groningen en Assen. Dat heeft het bestuur van de rechtbank besloten na een positieve evaluatie van de proef afgelopen zomer. Tot het eind van het jaar heeft de gemeente Groningen twee dagen per week een zittingszaal ter beschikking gesteld voor zittingen van de rechtbank. De gemeente Assen stelt een dagdeel in de week een zaal beschikbaar. De rechtbank heeft behoefte aan extra zittingsruimte omdat zij vanwege de coronamaatregelen over minder zittingsruimte beschikt.

Positieve evaluatie

In de week van 6 juli zijn er bij wijze van proef zittingen gehouden in het gemeentehuis aan de Radesingel in Groningen. Tijdens het zomerreces was het gemeentehuis gesloten. In die periode is geen gebruik gemaakt van de externe ruimte. De gehouden zittingen zijn geëvalueerd. De uitkomst van die evaluatie is positief, en heeft ook enkele verbeterpunten opgeleverd op het gebied van techniek en planning. Zo plannen we nu in Groningen meer tijd tussen de zittingen om drukte in de hal van de gemeentehuizen te voorkomen. Die verbeterpunten zijn de afgelopen periode in overleg met alle betrokken partijen uitgewerkt en ingevoerd.

Vervolg tot het eind van het jaar

Naar aanleiding van de positieve evaluatie is met de gemeentes afgesproken dat tot het eind van het jaar twee dagen in Groningen en een dagdeel in Assen een zittingszaal in de gemeentehuizen beschikbaar is. De aangeboden ruimte wordt gebruikt voor het houden van bestuurs- en privaatrechtelijke zittingen.

Extra bijdrage aan zittingscapaciteit

De verlenging draagt bij aan de zittingscapaciteit van rechtbank. Op de rechtbank zelf is minder ruimte vanwege de coronamaatregelen. Sinds 11 mei worden strafzaken door de rechtbank weer volledig volgens planning behandeld in haar eigen zittingszalen.

Uitspraken