Laden...

Rechter in de klas tijdens Week van de Rechtspraak

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Rechter in de klas tijdens Week van de Rechtspraak
Assen, Groningen, Leeuwarden, 26 juni 2018

Is er een speciale rechter voor jongeren? Hoe komt een rechter tot zijn oordeel? Hoe ziet zijn/haar werkdag eruit? Van maandag 24 september t/m vrijdag 28 september hebben middelbare scholen de mogelijkheid om een rechter uit te nodigen in hun klas.

Leer meer over recht(spraak)


Rechters bezoeken middelbare scholen om met leerlingen in gesprek te gaan over het recht, de rechtspraak en het werk van de rechter. Aan de hand van een waargebeurd ‘verhaal’ (via een filmpje of animatie) een interactief spel (Over de streep) of een vragenuurtje (Vraag maar raak) krijgen de leerlingen de kans de rechter te ondervragen over zijn/haar werk.

Belangstelling? Geef je op!

Schoolklassen in Drenthe, Groningen en Friesland, die geïnteresseerd zijn in een bezoek van een rechter tijdens de Week van de Rechtspraak, kunnen zich voor dinsdag 17 juli 2018 aanmelden via het team communicatie. In overleg worden er dan afspraken gemaakt over dag, tijd en invulling van het lesuur. Het materiaal is in principe samengesteld voor klassen op VMBO-niveau. Wanneer gewenst kunnen we samen kijken of ook klassen van een ander schooltype bezocht kunnen worden. Wij verwachten veel verzoeken binnen te krijgen en kunnen daarom niet alle aanmeldingen honoreren. 

Contactgegevens

Rechtbank Noord-Nederland
Emailadres: communicatie.rnn@rechtspraak.nl

Uitspraken