Laden...

Rechter of griffier in de klas tijdens Week van de Rechtspraak

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Rechter of griffier in de klas tijdens Week van de Rechtspraak
Groningen, 01 juli 2019

Tijdens de Week van de Rechtspraak, van maandag 23 september t/m vrijdag 27 september, kunnen rechters en griffiers ook een bezoek brengen aan uw school.

Leer meer over recht(spraak)!

Rechters en griffiers bezoeken middelbare scholen om met leerlingen in gesprek te gaan over het recht, de rechtspraak en wat hun werk inhoudt. Aan de hand van een waargebeurd 'verhaal' (via een filmpje of animatie), een interactief spel (Over de streep) of een vragenuurtje (Vraag maar raak) krijgen de leerlingen de kans de rechter of griffier te ondervragen.

Lesmateriaal

Het materiaal is gericht op vmbo-klassen. Voor een goede interactie met de groep is het dan ook niet wenselijk om meerdere klassen bij elkaar te zetten. Wanneer het niveau van de leerlingen sterk afwijkt van het niveau waarvoor het materiaal is samengesteld, wordt in overleg bepaald hoe we de gastles toch goed kunnen laten aansluiten bij het niveau van de leerlingen.

Belangstelling? Geef de klas dan vóór 12 augustus 2019 op!

Geeft u les op een school in Drenthe, Groningen en Friesland en bent u geïnteresseerd in een bezoek van een rechter of griffier tijdens de Week van de Rechtspraak? Geef de klas dan vóór maandag 12 augustus 2019 op door een mail te sturen naar het team communicatie.

Om uw aanvraag in behandeling te nemen, hebben wij de volgende gegevens nodig:

  • Naam en bezoekadres van de school
  • Contactpersoon (e-mailadres en telefoonnummer)
  • Hoe en wanneer is contactpersoon bereikbaar i.v.m. zomervakantie
  • Aantal klassen
  • Aantal leerlingen per klas
  • Rooster/lesuur in minuten
  • Niveau en leerjaar van de leerlingen
  • Voorkeur datum bezoek in de week van 23 tot en met 27 september
  • Voorkeur bezoek: ochtend of middag

Na 12 augustus bekijken wij welke scholen bezocht kunnen worden en maken wij een planning. In de eerste week van september nemen wij contact op om de mogelijkheden met u te bespreken.

Heeft u vragen over de Week van de Rechtspraak?

U kunt uw vraag per e-mail stellen aan team communicatie.

Uitspraken