Laden...

Regiezitting rechtszaak A7-blokkade

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Regiezitting rechtszaak A7-blokkade
Leeuwarden, 05 juni 2018

Op 15 juni 2018 om 10.00 uur, behandelt de rechtbank Noord-Nederland de rechtszaak rond de blokkade van de A7 in november 2017 in een zogeheten regiezitting Tijdens deze zitting inventariseert de rechtbank wensen van rechtsbijstand en onderzoekswensen van verdachten in deze zaak.

Regiezitting in plaats van inhoudelijke behandeling

In totaal gaat het in deze zaak om 34 verdachten die verdacht worden van het verhinderen van een vergadering of betoging, het versperren van de openbare weg en het veroorzaken van gevaar op de openbare weg. De rechtszaak vindt plaats op de rechtbanklocatie Leeuwarden. De zitting vangt aan om 10.00 uur. Het betreft een regiezitting, toch houdt de rechtbank rekening met meer dan de gebruikelijke belangstelling bij dit soort zittingen. Vanwege de verwachte drukte zijn er extra zittingszalen gereserveerd voor publiek en pers, waar het verloop van de regiezitting via een beeldscherm gevolgd kan worden.

Publiek kan zich vooraf aanmelden

Publiek kan de zitting bijwonen. Gezien de  verwachte grote belangstelling en het beperkt aantal zitplaatsen bij de rechtbank, raadt de rechtbank publiek aan zich vooraf individueel aan te melden om in aanmerking te komen voor een zitplaats.

  • aanmelden kan via het e-mailadres: aanmelden.rb-nnl@rechtspraak.nl.
  • met vermelding van de naam, eventuele voorna(a)m(en) en voorletter(s) en
  • het BSN-nummer zoals deze staan op het identiteitsbewijs dat men, bij bevestiging van de aanmelding, mee dient te nemen naar de rechtbank.
  • aanmeldingen dienen uiterlijk zondag 10 juni binnen te zijn. De rechtbank behandelt aanmeldingen op volgorde van binnenkomst en ook hierbij geldt: vol is vol.

Vooraf aanmelden door de pers

Ook voor de pers is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Om in aanmerking te komen voor het bijwonen van de zitting dient de pers zich aan te melden

  • uiterlijk maandag 11 juni via pers.rnn@rechtspraak.nl.
  • dit met vermelding van de namen van alle personen die komen en in welke hoedanigheid zij meekomen
  • een telefoonnummer
  • of zij in aanmerking willen komen voor een plek in de zittingszaal waar de behandeling plaats heeft. Voor wat betreft dit laatste: dit kan slecht één persoon per medium zijn.

Verbod beeld- en geluidsopnamen en poolregeling

Voor publiek geldt een verbod voor het maken van beeld- en geluidsopnames in het hele gerechtsgebouw. Voor de pers geldt dat beeld- en geluidsopnames alleen door daarvoor geaccrediteerde journalisten mogen worden gemaakt in een door de rechtbank aangewezen ruimte. Omrop Fryslân verzorgt de beeld- en geluidsopnames in de zittingszaal waar de behandeling van de zaak plaatsvindt, een zogeheten poolregeling. Andere media die gebruik wil maken van deze opnames kunnen contact opnemen met de productieafdeling van Omrop Fryslân via 058-2997771.

Uitspraken