Tien jaar cel en tbs voor doden 12-jarig meisje

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Tien jaar cel en tbs voor doden 12-jarig meisje
Assen, 29 mei 2018

De rechtbank in Assen heeft de 47-jarige Freddy D. uit Hoogeveen tot een gevangenisstraf van 10 jaar en tbs met dwangverpleging veroordeeld voor het doden van de 12-jarige Djamila.

Gewurgd om ontuchtige handelingen te maskeren

Op 14 oktober van het vorig jaar reed D. met het meisje in zijn auto naar Punthorst bij Staphorst. Toen het meisje zich verzette tegen seksuele toenaderingen door D. en in paniek raakte, heeft D. haar gewurgd. De rechtbank acht bewezen dat hij dat heeft gedaan om te voorkomen dat hij zou worden betrapt bij zijn ontuchtige handelingen. D. heeft zichzelf, met het dode meisje nog in de auto, dezelfde dag nog aangegeven bij de politie in Assen.

Stoornissen en verminderde toerekeningsvatbaarheid

De rechtbank heeft het verweer van de advocaat van D. verworpen dat D. tijdens het plegen van de doodslag volledig ontoerekeningsvatbaar was. Deskundigen hebben bij D. wel stoornissen vastgesteld en achten hem verminderd toerekeningsvatbaar. De rechtbank heeft dat oordeel overgenomen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten