Laden...

Uitspraak in twee zaken rond minderjarige overvallers Haren

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Noord-Nederland > Nieuws > Uitspraak in twee zaken rond minderjarige overvallers Haren
Groningen, 03 december 2019

De rechtbank Noord-Nederland, locatie Groningen, heeft vandaag uitspraak gedaan in de zaken van twee jeugdige verdachten van straatroven in Haren. In maart en april van dit jaar werden in Haren en omgeving meerdere personen beroofd en mishandeld door jeugdige overvallers. Eerder besloot de rechtbank dat in de zaken van twee andere verdachten meer onderzoek nodig was.

Vrijspraak en veroordeling

Eén van de verdachten is vrijgesproken van diefstal met geweld en bedreiging met geweld in vereniging , maar wel veroordeeld voor openlijke geweldpleging en het overtreden van de leerplichtwet. De tweede verdachte is  veroordeeld voor diefstal met geweld en bedreiging met geweld in vereniging

Strafoplegging

Aan de persoon die werd veroordeeld voor openlijke geweldpleging wordt een voorwaardelijke werkstraf van 30 uur met een proeftijd van 2 jaar opgelegd. Aan de persoon die werd veroordeeld voor diefstal met geweld en bedreiging met geweld in vereniging, wordt een voorwaardelijke jeugddetentie van 6 maanden opgelegd met een proeftijd van 2 jaar en een taakstraf van 120 uur.

Uitspraken